StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

NAJ, NAJ SU RADU, MARCELIĆ I RADOVIĆ Hoće li Merkulov podići trofej za najboljeg strijelca ligaškog dijela?

23. ožujka 2019. - 00:25
Još su dvije utakmice do kraja ligaškog dijela Regionalne lige, ali kako akteri tih zaostataka (Mornar BS i OVK POŠK imaju ugostiti Crvenu zvezdu) nisu među onima sastavima koji su vodili glavnu riječ, komisija u čijem su sastavu Perica Bukić, Viktor Jelenić, Radovan Milinić i Milivoj Bebić mogla je podvući crtu, te donijeti odluku tko su najbolji pojedinci bitke za bodove i pozicije. Na kraju je odlučila kako je centar zagrebačke Mladosti, sjajni Rumunj Cosmin Radu, bio najbolji igrač, a kako je njegov suigrač Ivan Marcelić najbolji vratar. Poznat je i vlasnik nagrade na kojoj piše: 'Najbolji mlađi, perspektivni igrač'. To priznanje će dobiti Đuro Radović iz hercegnovskog Jadran Carine.

Tko je najbolji strijelac – na to će trebati pričekati da se odigraju dvije zaostale utakmice. Trenutno vodi Daniil Merkulov. Rus u kapici Jug Croatia osiguranje postigao je 46 pogodaka, četiri više od Anđela Šetke, hrvatskog reprezentativca u kapici splitskog Jadrana, koji je na drugom mjestu. Treći je pak član Mladosti Miloš Ćuk, reprezentativac Srbije, sa 41 pogodak.

Zanimljivo, od trećeg do šestog mjesta su Mladostaši (četvrto mjesto dijele Cosmin Radu i Antonio Petković s po 38 pogodaka, šesti je Lovre Miloš s 37 pogodaka). Zatim je sedmi Marin Vrdoljak sa 34, a osmi Rino Burić s 32 pogotka. Obojica su igrači Mornara BS, koji još imaju zaostatak protiv Crvene zvezde kod kuće, te ako budu imali 'ludi dan', mogu do laskave titule...

Uglavnom, nagrade će se uručiti, kao što je to bio slučaj i prethodnih sezona, tijekom Final foura, koji se ove godine igra 19. i 20. travnja u Zagrebu. U polufinalu igraju Mladost, koja je bila najbolja u ligaškom dijelu protiv splitskog Jadrana, koji je zauzeo četvrto mjesto, te hercegnovski Jadran Carine, drugoplasirani sastav protiv trećeg Jug Croatia osiguranja, koji brani naslov pobjednika.
26. travanj 2024 17:28