StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR MLAĐE KADETSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U VATERPOLU

ODLUKA U GRUŽU Tko će imati bolju pogodak razliku?

22. ožujka 2019. - 14:19
Na startu završnog turnira u skupini 'B' mlađe kadetskog prvenstva Hrvatske u vaterpolu, koji se igra u Gružu, Jug CO i Primorje EB su odigrali bez pobjednika 11:11, a kako su ta dva sastava kvalitetnija od dva preostala u skupini, Zadra 1952. i Galeb Makarska rivijera, potvrđuju to rezultati 2. kola, na kraju bi trebala pogodak razlika odlučiti tko će biti prvi u skupini. Riječki sastav je uoči 3. kola, koje se igra večeras, u prednosti. Dobio je prijepodne Makarane sa 14 razlike (19:5), dok je dubrovački protiv Zadra 1952. bio bolji s 11:4.

Jugaši su uspjeh protiv Zadra 1952. izborili pod vodstvom Željka Vukčevića Aljoše Lončarića u sastavu: Luka Ljepava, Petar Kulaš (1), Ante Jerković (1), Ivano Vlahović, Nikola Bjelopera, Pero Perak, Božo Brajović (1), Nikola Krik, Marko Glavinić (5), Stjepan Brajović, Bruno Đuho (2), Ivor Miljan Popović (1), Niko Balić i Luka Ćurlin. 

Prvo mjesto u skupini vodi izravno u polufinale, a drugi i treći razigravaju za plasman među četiri najbolja. U 3. kolu Primorje EB igra protiv Zadra 1952. večeras od 19 sati, a nakon toga će u bazen Jug CO i Galeb MR. 

U skupini 'A' je dosta toga jasnije nakon što je u 2. kolu OVK POŠK dobio s 8:6 Mladost, a Mornar BS s 12:6 splitski Jadran. OVK POŠK je već osigurao prvo mjesto u skupini (dobio je u 1. kolu Mornar BS) te plasman u polufinale, dok je splitski Jadran bez izgleda da osvoji medalju (poraz na startu od Mladosti) te će razigravati na kraju za poredak od 5. do 8. mjesta. U zadnjem kolu će Mladost i Mornar BS između sebe odlučiti tko će biti drugi, a tko treći u skupini s tim da zagrebačkom sastavu igra i neodlučan rezultat. 
26. travanj 2024 05:57