StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

REGIONALNA LIGA Crvena zvezda ide u Split 

13. ožujka 2019. - 10:03
Igra se i dalje. Nitko nije doveo u pitanje nastavak Regionalne vaterpolske lige. Potvrđuje to i izdano priopćenje nakon sastanka, koji se u Sisku održao uoči vaterpolskog spektakla u bazenu, ogleda Hrvatske i Srbije.

Na sastanku Upravnog odbora regionalne lige, koja živi od ljeta 2008. godine, bili su Perica Bukić, predsjednik Upravnog odbora, te Mladen Drnasin, Željan Konsuo, Predrag Sloboda, Milivoj Bebić i Renato Živković s hrvatske strane, došao je iz Crne Gore Đuro Marić, a iz Srbije Viktor Jelenić, Aleksandar Šoštar, Saša Vlaisavljević, Nemanja Marijan i Đorđe Đorđević.

Oglasili su se nakon sastanka priopćenjem. Tri su zaključka. Prvi: sukladno željama svih klubova sudionika i sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije), Regionalna vaterpolska liga se nastavlja.

Dvije neodigrane utakmice, Mornar BS – Crvena zvezda uoči koje se dogodio incident na splitskoj rivci, i nakon čega se 'sve diglo u zrak', te ogled između OVK POŠK i Crvene zvezde, također u Splitu, odigrat će se, a ostavljeno je klubovima da se dogovore o terminima odigravanja. Nakon incidenta u Splitu iz Srbije je stigao zahtjev da se ne igra u Splitu, već 200 kilometara daleko od Poljuda. Zbog toga je i došao u pitanje nastavak regionalne lige. Međutim, sad je jasno kako je povučen taj 'ultimatum' sa srpske strane, te kako su svi stali na loptu.

Treći zaključak je potvrda odigravanje regionalnih turnira za dvije mlade reprezentacije, kao i finale Regionalne lige za žene.

Nitko nakon sastanka u Sisku nije previše komentirao zaključke, nije se ni vraćao na događanja koja su uslijedila nakon incidenta.
27. travanj 2024 01:13