StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

UTAKMICA KASNILA 12 MINUTA Vukojević 12 obrana, Jug 14 pogodaka, Merkulov prvi strijelac

2. ožujka 2019. - 21:23
OVK POŠK je kasno stigao u Dubrovnik, i to je razlog što je utakmica u Gružu počela s 12 minuta zakašnjenja. Splitski vaterpolisti su putovali s autobusom, koji je dugo stajao na cesti budući je promet bio blokiran u Opuzenu zbog mirnog prosvjeda Građanske inicijative 'Sinovi i kćeri doline Neretve'. Razlog prosvjeda je, nažalost, dobro poznat - loše stanje zdravstvenog sustava u Dolini Neretve. Na cesti ispred Hotela Merlot u Opuzenu od 14 do 17 sati prosvjednici su prelazili pješački prijelaz na kojem je u svakom trenutku bilo nekoliko desetaka prosvjednika, te je promet bio cijelo vrijeme zaustavljen. Najavili su organizatori i sudionici skupa, ako se ništa ne promijeni, nove prosvjede, i to za vrijeme turističke sezone.

Utakmica u Gružu počela je pak dvobojem Luke Lozine i Petra Bratima. Oba puta se Jugov centar dobro oslobodio svog čuvara, potom dobro šutirao, ali je Bratim oba puta bio nesavladiv. Jugov trener Vjekoslav Kobešćak je odlučio odmoriti Luku Lončara i kapetana Xavija Garciju. Priliku su dobili Đivo Bobić i Leo Cukrov. Uz to je ostavio Tonija Popadića na klupi, a među vratnicama je bio Antonio Vukojević.

Na prvi pogodak čekalo se dvije minute i 15 sekundi. Loren Fatović je pobjegao u kontru za vodstvo domaćina. Na pogodak gostiju čekalo se dosta duže. Točno 9 minuta i 52 sekunde. Postigao ga je Jerko Penava u trenutku kad je u 'kućici' bio Marko Žuvela. Ali, prije nego je prvi put Vukojević izvadio loptu iz svoje mreže, Jug CO je vodio s 5:0, te je bilo jasno kako će bodovi ostati u Gružu. Inače, Vukojević je do prvog pogotka OVK POŠK upisao četiri obrane, do poluvremena još četiri, a u nastavku utakmice još četiri. Ukupno 12. Daniil Merkulov je još jednom bio prvi strijelac Juga (i utakmice). 

Zanimljivo, između prvog i drugog pogotka OVK POŠK-a prošlo je 9 minuta i 52 sekunde, isto koliko im je trebalo za prvi pogodak.

16. KOLO Jug CO - OVK POŠK 14:6
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 100. Suci: Maro Savinović (Dubrovnik) i Branko Banovac (Split), delegat: Stijepo Čubela (Dubrovnik).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Vukojević (12 obrana), Macan, Fatović (2). Bobić (1), Joković (1), Cukrov, Lozina (2), Merkulov (3), Kržić, Žuvela (1), Benić (1), Papanastasiou (2), Popadić, Stahor (1). Trener: Vjeko Kobešćak. 
OVK POŠK: Bratim (4 obrane), Ostojić, Bezić, A. Divković (1), Penava (1), Prižmić (1), Gadža (1), Bebić, M. Divković (1), Žurić, Borovčić Kurir, Sunara (2 obrane), Vuleta (1). Trener: Miroslav Trumbić. 
Igrač više: Jug CO 6/3, OVK POŠK 5/2
Peterci: Jug CO 1/1, OVK POŠK -
Četvrtine: 5:0, 1:1, 5:1, 3:4.
Još dva kola do Final foura
U 17. kolu Jug CO je gost Primorca (9. ožujka).

Poredak: 1. HAVK Mladost 43 boda, 2. Jadran Carine (HN) 39 bodova, 3. Jug CO 38 bodova, 4. Jadran Split (utakmica manje) 28 bodova....

26. travanj 2024 21:49