StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Festa u Gružu: Jugaši slave naslov, Antonia Vukojevića i Filipa Kržića!

13. veljače 2019. - 21:31
Zadnje tri godine su na kraju svakog finalnog turnira Jugaši vodili bitku sa zagrebačkom Mladosti, koja je 'krivac' što nisu osvojili broncu prošle godine, a zlato  prije toga. Nadali su se u Gružu kako će im treća biti sretna, i bila je. Dobili su sad Mladost sa 6:5 u utakmici odluke, te slave. Juniori Jug Croatia osiguranja prvaci su Hrvatske 2019. godine.  

U zadnjoj utakmici finalnog turnira u Gružu za naslov im je igrao i remi jer su, kad se zbrojilo što su napravili jedni i drugi protiv dva preostala sudionika završnice, splitskog Mornara BS i riječkog Primorja EB,  imali za jedan pogodak bolju pogodak razliku od Mladosti. 

Prvi je u tzv. finalu, posljednjoj utakmici 3. kola (i turnira) pogodio, i to nakon 58 sekundi igre, kapetan Jug CO - Filip Kržić, međutim, tada kreće Mladost, a u glavnoj ulozi je Korčulanin Tin Fabris, koji je postigao tri od četiri pogotka u nizu zagrebačkog sastava. Zatim, Marko Miškić, vratar Mladosti, imao je u prvoj četvrtini tri obrane, a dvije Antonio Vukojević na vratima Jug CO.  

Prvi pogodak (i jedini) i u drugoj četvrtini postigao je Kržić. Jugaši su tim pogotkom prekinuli post u napadu koji je trajao 11 minuta i 16 sekundi. Miškić je do tog pogotka zaustavio ukupno četiri od pet udaraca Jugaša u okvir gola, do poluvremena pet od sedam. Vukojević je bio na šest obrana, do kraja druge četvrtine upisao je još dvije. Ukupno je zaustavio u prve dvije četvrtine osam od dvanaest udaraca Mladostaša u okvir gola. Mladost je u prve dvije četvrzine realizirala jedan od tri igrača više, a Jug CO jedan od pet...

U trećoj četvrtini opet je prvi pogodio Kržić. Vukojević je bio (glavni) 'krivac' što je Mladost u posljednju četvrtinu uplovila sa čak 17 minuta i 44 sekunde bez pogotka. Istina, i Miškić je uvelike zaslužan što je Mladost unatoč tome još uvijek imala prednost. 

Jugaši su u prvom napadu u posljednjoj četvrtini izjednačili na 4:4. Izborili su peterac, koji je realizirao Kristijan Čulina. Potom se obranili s igračem manje, krenuli u kontru, koju je nakon prekršaja, pogotkom udarcem s pet metara, zaključio Nikola Šimunović. Mladost je nakon točno 22 minute igre postigla novi pogodak. Izjednačila na 5:5. Vukojević je do tog trenutka već imao 15 obrana. Kad je Čulina, minutu i 51 sekundu prije kraja pogodio za novo vodstvo Jugaša, a Vukojević upisao minutu i 20 prije kraja novu, 18-u obranu, moglo je početi slavlje u Gružu. 
Bronca otišla u Split
NIje bilo dileme u ogledu, koji je odlučivao o tome tko će biti treći, a tko četvrti. Splitski Mornar BS, branitelj naslova, kojem je igrao i remi za broncu, 'potopio' je riječko Primorje EB sa čak 15:7. Goran Solje sa 6, te Domagoj Butić sa 4 pogotka bili su prvi strijelci Mornara BS i utakmice. 
Prvaci 2019.
Jug Croatia osiguranje - juniorski prvak Hrvatske, igrači: Antonio Vukojević, Dorian Raguž, Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Filip Kržić, Kristijan Čulina, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Ivan Špetić, Đivo Bobić, Marko Žuvela, Ivan Vukojević, Ivan Jurišić, Luka Stahor, Nikša Marković i Đino Franić.
Trener: Veselin Đuho, pomoćni trener: Maro Balić.
Vukojević, Solje, Kržić i HAVK Mladost
Antonio Vukojević, Jugov sjajni vratar, je, naravno, i najbolji vratar turnira. Njemu je pokal urućio Toni Popadić, Jugov vratar prve momčadi. Goran Solje (Mornar BS) je s 11 pogodaka najbolji strijelac. Nagradio ga je Xavi Garcia, kapetan jugove prve momčadi, dok je pokal za najboljeg igrača uručio Jugov trener prve momčadi Vjeko Kobešćak, a laskavi naslov je ponio Jugov kapetan Filip Kržić. 

Pokal za Fair Play pripao je HAVK Mladost, kojeg je uručio Nikola Curić, opunomoćenik HVS-a. Medalje i pokale trima najuspješnijim momčadima dijelili su Garcia te Lukša JakobušićOgnjen Kržić, Jugov dopredsjednik odnosno sportski direktor.

26. travanj 2024 21:16