StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA, 13. KOLO: JADRAN SPLIT - JUG CO

KLJUČA POLJUD, UZAVRET ĆE OD 19 SATI Gruž otišao po 'dvicu', Zvončac sanja 'jedinicu'!

9. veljače 2019. - 16:19
Jugaši su u srijedu bili u Pireju odakle su donijeli bod, odigrali 10:10 u domu europskog prvaka, kojeg su 14 dana prije nagazili u Gružu odigravši sjajno od sredine druge četvrtine. Ma, stoji i kako su u Pireju opet bili takvi, ali je ovaj put Olympiacos slabiji početak hrvatskog prvaka kaznio sa 6:2, dok je u Gružu sredinom druge četvrtine imao 'samo' plus jedan (4:3).

Jugov trener Vjeko Kobešćak je uoči prvog od dva ogleda s Olympiacosom priželjkivao te naglašavao kako bi bilo sjajno ako bi ostvarili barem jednu pobjedu, osvojili tri od šest mogućih bodova protiv branitelja naslova. U tom slučaju bi, isticao je, napravili veliki posao po pitanju plasmana na završni turnir europske Lige prvaka. Uzeli su Jugaši na kraju četiri uz dojam kako su unatoč lošem otvaranju u Pireju bili bliži (novoj) pobjedi. Ali, i sa četiri boda protiv Pavića, Bušlje, Obradovića i ekipe je sve super i sve za pet. Jugu se smiješi najbolja pozicija u skupini. Uz to je samopouzdanje naraslo do neba. Kako i ne bi jer kad iz doma branitelja naslova odeš neporažen, s uvjerenjem kako si trebao pobijediti, nadigraš ga kod kuće, onda moraš promisliti kako bi već ove sezone mogao napraviti i više nego si očekivao.

Međutim, dok u Euroligi nisu očekivali ni približno ovakav sjajan rezultat, kiksali su u dva natjecanja u kojime brane naslov i u kojima su za sve bili prvi (i jedini) favoriti. Najveći kiks je poraz od Crvene zvezde u Beogradu, zatim remi sa splitskim Jadranom u Gružu svega šest dana nakon što su istog 'potopili' na istom mjestu, naravno i poraz od Mladosti u Gružu. Zbog navedenog Jug ne leti. Čvrsto je na zemlji. Oprezan. Nema pravo na novi kiks u Triglav regionalnoj ligi. Odavno se već pozdravio da će biti domaćin završnog turnira Regionalne lige, te kako će s najbolje pozicije ući u doigravanju za prvaka Hrvatske. Sad se tuče za poziciju broj dva u domaćem prvenstvu sa splitskim Jadranom čiji je gost ove subote. Splićani uoči 'drugog poluvremena' protiv Gruža u Triglav regionalnoj ligi imaju dva boda više. Pobjedom bi otišli na plus pet, tj. na plus šest jer bi bili bolji u međusobnim ogledima, te bi Kobešćakova momčad trebala do kraja, u preostalih šest kola, osvojiti šest bodova više od momčadi Ivana Asića za preskočiti ga. Opet, ako bi splitski sastav uspio dobiti Juga, došao bi na samo tri boda od lidera, zagrebačke Mladosti, čiji je gost iduće kolo. Dakle, u priliku biti i broj jedan te domaćin Final foura Triglav Jadranske lige. Splitska momčad je uoči ogleda s braniteljem naslova osokoljena europskom pobjedom u srijedu protiv Sport Managementa, prvog pratitelja Jugaša u skupini 'B' najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. 

- Želja nam je nastaviti niz vrlo dobrih igara i rezultata protiv najvećih suparnika u posljednje vrijeme. Tako su nam i bili posloženi treninzi. Pripremali smo se da baš u ovom periodu budemo što je moguće bolji. Poslije, jer nam je nešto lakši raspored, bit će svakako drugačije po pitanju treninga. Što se tiče utakmice u Splitu, posljednje u ovom nizu jakih i važnih utakmica, ulog je drugo mjesto u doigravanju za prvaka Hrvatske, točnije, tko bude bolji od nas dvoje, taj će imati u polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske eventualnu majstoricu kod kuće. Neće nam biti nimalo lako. U Splitu nikome nije bilo lako ove sezone, a oni koji su uspjeli ostvariti pobjedu dobro se namučili. Nama je, naravno, cilj pobjeda, a ako u tome uspijemo, olakšat ćemo put do finala domaćeg prvenstva - rekao je Hrvoje Benić, Jugov reprezentativac.

Prvi ogled ove sezone Juga i Jadrana odigran je 3. studenog u Gružu. U 2. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka dubrovački sastav je kao 'gost' slavio s 13:6, a samo šesta dana poslije, za bodove u Triglav Regionalne lige, 9. studenog, na istom mjestu završilo je bez pobjednika 9:9 u ogledu u kojem je splitski sastav bio bliži pobjedi.

Utakmica između splitskog Jadrana i Jug CO u Poljudu počinje u 19 sati. Arena sport 1 izravno prenosi ogled koji sude Dragan Štampalija iz Šibenika i Veselin Miškovič iz Kotora. 
Mladost ne spava mirno
U prvom od dva derbija 13. kola Mladost je u petak navečer upisala prvi poraz u regionalnoj ligi ove sezone. Izgubila je u Igalu od hercegnovskog Jadrana s 13:10, ali nije izgubila vrh. Vodi s 34 boda. Prvak Crne Gore skočio je pobjedom protiv lidera na drugo mjesto s 30 bodova. Splitski Jadran je s utakmicom manje treći s 28 bodova, a Jug CO s utakmicom manje četvrti s 26 bodova. Peti Mornar BS je velikih sedam bodova iza Juga...

Jadranaši ako dobiju Juga, eto ih na samo tri boda od Mladosti čiji su gost u 14. kolu. Jug pak pobjedom skače na treće mjesto te drugu poziciju u doigravanju za prvaka Hrvatske uoči zadnjih šest kola, a već je igrao u nastavku s Mladosti, hercegnovskim i splitskim Jadranom... 

26. travanj 2024 09:15