StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši osigurali medalju, koja će biti zlatna samo ako dobiju domaćina!

2. veljače 2019. - 22:48
Jugaši su kolo prije kraja osigurali medalju na kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se igra u Rijeci, a zadnje kolo odgovorit će na pitanje kakvog će ona biti sjaja: zlatnog, srebrnog ili brončanog? Na kraju momčad trenera Aljoše Lončarića i pomoćnog trenera Mara Balića, koja ima 4 boda, igra s domaćinom, Primorjem EB, koji ima dva boda više. Treći je uoči posljednjeg kola splitski Jadran s jednim bodom, dok je zagrebačka HAVK Mladost bez boda.

Jugašima za naslov prvaka igra samo pobjeda protiv Primorja EB, ukoliko utakmica završi bez pobjednika bit će drugi, a ukoliko izgube - tada o rezultatu prve utakmice zadnjeg kola između splitskog Jadrana i zagrebačke HAVK Mladost ovisi hoće li medalja biti srebrnog ili brončanog sjaja. U nedjelju, 3. veljače, Jadran Split i HAVK Mladost igraju u 11 sati, a nakon toga, točno u podne, počinje ogled između Primorja EB i Jug CO.
 
Nakon što su u skupini 'A' ostvarili savršen rezultat, dobili sve četiri utakmice, a pobjedu protiv zagrebačke Mladosti, koja je bila druga u skupini, prenijeli u razigravanje za poredak od 1. do 4. mjesta, kadeti Jug Croatia osiguranja su pobjedom protiv splitskog Jadrana, drugoplasiranog sastava skupine 'B', mogli osigurati najmanje drugo mjesto. Nisu uspjeli. Osvojili su bod. Bilo je na kraju 5:5 s tim da je (samo) splitski sastav vodio (2:0, 3:2, 4:3 i 5:4). Marko Glavinić je s dva pogotka bio prvi strijelac Jug CO za kojeg su po jedan pogodak postigli Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić i Jure Jarak.

U drugoj utakmici 2. kola razigravanja za prvaka domaćin, riječko Primorje EB, koji je u skupini 'B' ostvario isti rezultat kao i Jug CO u skupini 'A', dobio je s 11:4 HAVK Mladost. Riječki sastav je prenio u završni dio natjecanja pobjedu 14:8 protiv splitskog Jadrana.

KPK, drugi klub na prvenstvu iz Dubrovačko-neretvanske županije, nastup u Rijeci zaključio je s pet poraza te na posljednjem mjestu. Nakon što je u skupini izgubio sve četiri utakmice na kraju je igrao za deveto mjesto protiv Solarisa, koji je bio posljednji u skupini 'A', te izgubio s 10:4 (strijelci za KPK Roko Krkeljaš 2, te Igor Krstulović i Vito Favro po 1).

Korčulani su u Rijeci igrali pod vodstvom trenera Marjana Kosovića i pomoćnog trenera Lovora Lozice u sastavu: Antonio Silić, Roko Krkeljaš, Marko Filippi, Karlo Jurić, Jan Škokić, Ivan Dreno, Roko Tasovac, Davor Goleš, Borna Bissako, Vid Borovina, Igor Krstulović, Mislav Čale, Vito Favro, Karlo Milovčić i Duje Bissako.
 
26. travanj 2024 16:09