Sport Vaterpolo

VATERPOLO

OPET BOLJI OD RUMUNJSKE, HRVATSKA POTVRDILA PROLAZ DALJE Raspucao se Loren!

VATERPOLO
Loren Fatović je sa 4 pogotka bio prvi strijelac u 11:7 pobjedi Hrvatske protiv Rumunjske u gostima. Hrvatska nije bila u najjačem sastavu u svom trećem nastupu u skupini 'D' kvalifikacija za završni turnir Europa lige/Svjetske lige. Naš izbornik Ivica Tucak odlučio je odmoriti Andra Bušlju, Xavija Garciju, Mara Jokovića, Josipa Vrlića..., ali i takva je opet bila bolja od Rumunja, te matematički potvrdila prolaz u daljnje natjecanje.

Domaćin je u prvoj četvrtini s dva pogotka u nizu imao vodstvo 2:1. Bila je to jedina prednost Rumunjske, koja je nakon što su naši s tri pogotka nizu poveli sa 4:2, uspjela u trećoj četvrtini izjednačiti prvo na 4:4, a potom na 5:5. Međutim, nakon što su naši drugi put nanizali tri pogotka, poveli s 8:5, otpor Rumunjske je bio slomljen.

Našima je preostala još jedna utakmica u skupini. Ogled sa Srbijom u Sisku 12. ožujka. Ta utakmica će odlučiti tko će biti pobjednik skupine. Hrvatska i Srbija će igrati od 5. do 7. travnja u Zagrebu na završnom turniru drugog izdanja Europa kupa. Pridružit će im se po dva najbolja iz tri preostale skupine. Sa zagrebačkog turnira će četiri najbolja izboriti plasman na završni turnir Svjetske lige, koji se igra u Beogradu, a s kojeg će samo pobjednik osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
 
4. KOLO Rumunjska – Hrvatska 7:11
IZVORANI 
Suci: Golikov (Rusija) i Spiegel (Njemačka). Opunomoćenik: Moliner (Španjolska).
RUMUNJSKA: Tic (10 obrana), Vancsik, Negrean (2), Gheorghe (2), Gergelyfi, Georgescu (2), Prioteasa, Chioveanu, Calin, Oanta, Dragomirescu, Antipa (1), Abrudan. Izbornik: Cristian Iordache.
HRVATSKA: Bijač (4 obrane), Macan, Fatović (4), Lončar (1), Visković (2), Buljubašić (2), Bašić, Benić, Miloš, Lozina (2), Šetka, Zović, Marcelić (1 obrana). Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Rumunjska 4/1, Hrvatska 8/4
Četvrtine: 2:2, 0:2, 3:3, 2:4.
SKUPINA D
Rezultati, 1. kolo, Šibenik: Hrvatska - Rumunjska 17:4; 2. kolo, Oradea: Rumunjska - Srbija 6:13; 3. kolo, Niš: Srbija - Hrvatska 7:7/nakon peteraca 4:2, 4. kolo, Izvorani: Rumunjka - Hrvatska 7:11.

Poredak; 1. Hrvatska 7 bodova / 3 utakmice, 2. Srbija 5 bodova/2 utakmice, 3. Rumunjska bez boda/3 utakmice

Raspored, 19. veljače: Srbija - Rumunjska; 6. kolo, 12. ožujka, Sisak: Hrvatska – Srbija.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije