StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 7. KOLO: JUG CO - OLYMPIACOS 10:6

JUGOVA SIMFONIJA Tko je ovo mogao očekivati!!!

24. siječnja 2019. - 00:21
Plivali smo bolje. Početkom utakmice me je bilo strah. Malo smo bili klimavi u obrani, ali nakon toga smo odigrali fantastičnu i fanatičnu obranu. Držali smo visok ritam, a što nismo znali u nekoliko navrata na početku sezone kada smo se mučili. Velike čestitke igračima na pristupu. Opet su dali sve od sebe - rekao je Jugov trener Vjeko Kobešćak. nakon pobjede u 7. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka. U Gružu je Jug CO nadigrao s 10:6 Olympiacosa, aktualnog europskog prvaka. Kobešćak, kao i svi u Jugu, primao je čestitke. 

Jugaši su na maksimalnom učinku. Dobili su svih sedam utakmica u prvom dijelu natjecanja u skupini 'B'. Šlag na kraju je ovih 10:6 protiv Olympiacosa, te sjajna igra u kojoj su imali bulikan sjajnih poteza. Najljepši je potpisao Luka Lozina, šrauba u trećoj četvrtini za 8:4. Toni Popadić je na vratima Juga nizao obrane, Maro Joković i Hrvoje Benić su našli rješenje za Josipa Pavića na vratima sastava iz Pireja, ma svi, baš svi su bili za visoku ocjenu, pogotovo u obrani...

Ostat će upisano kako je Olympiacos gotovo 16 minuta bio bez pogotka, kako je momčad, koja ima sjajnu realizaciju igrača više, realizirala u Gružu samo tri od jedanaest situacija s igračem više. Sve to potvrđuje kako je Jug u obrani od sredine druge četvrtine bio sjajan.

- Olympiacos ima izvrsnu igru centara, a što smo uspjeli zaustaviti. Bekovi su nam bili sjajni. Ima Olympiacos odličnu kontru, pogotovo po desnoj strani. I to smo uspjeli zaustaviti. Oni imaju odličnu igru s igračem više, ali smo i to uspjeli zaustaviti. Što god smo trebali odigrati, to smo odigrali u posljednje dvije i pol četvrtine te čestitke svima. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Ovo je izuzetan rezultat – podvukao je Jugov trener.

Osmijeh se razvukao na licima Jugaša. Olympiacosu nije preostalo ništa nego da im čestita na pobjedi. Jug CO ima deset bodova više od aktualnog europskog prvaka, koji je treći u skupini!!!
Pogledajte semafor!
Rezultati 7. kola, Dubrovnik: Jug CO - Olympiacos 10:6, Szolnok: Szolnoki - HAVK Mladost 11:8, Busto Arsizio: BPM Sport Management - Jadran Split 9:8, Berlin: Spandau 04 - WASPO Hannover 15:9. 

POREDAK
1. Jug CO 21 bod, 
2. BPM Sport Management 16 bodova, 3. Olympiacos 11 bodova, 4. Szolnoki 9 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Spandau 04 7 bodova, 7. Jadran Split 3 boda, 8. WASPO Hannover 3 boda.

U 8. kolu, 7. veljače, Jug CO je gost Olympiacosa.

08. svibanj 2024 19:28