StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KUP HRVATSKE

TREĆA POBJEDA JUGAŠA NA SAVI Mladost spavala uoči odluke, a Jugaši potopili Zadra 1952.

8. prosinca 2018. - 12:51
Jugaši nisu imali milosti protiv Zadra 1952. u prvoj utakmici 3. kola, ujedno prvoj utakmici drugog dana kvalifikacijskog četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra na Savi. Branitelj naslova je jutro uoči odluke u Zagrebu, tko će biti broj jedan, a tko dva (protiv HAVK Mladosti igra od 17.30 sati), sa 20:3 (5:0, 4:2, 6:0, 5:1) nadigrao drugoligaša. Jugaši su utakmicu otvorili vodstvom 8:0. Zadrani su prvi pogodak postigli nakon 12 minuta i 20 sekundi igre.

Loren Fatović je bio 'najgori' za Zadrane. Postigao je šest pogodaka iz sedam šuteva. Više od jednog pogotka za Jug postigli su: Xavi Garcia tri pogotka iz četiri šuta, Luka Lončar je bio bez greške (dva iz dva), Alexandros Papanastasiou dva pogotka iz tri šuta, te Daniil Merkulov dva pogotka iz četiri šuta. Po jednom su mrežu Zadrana pogodili Marko Macan, Luka Lozina, Leo Cukrov, Hrvoje Benić i Marko Žuvela. Toni Popadić je zaustavio pet od sedam udaraca Zadra 1952. u okvir gola, a Antonio Vukojević šest od sedam. Maro Joković je odmarao. Kapicu s brojem 5 nosio je Luka Stahor.

Mladost, koja je u 3. kolu bila slobodna, dobila je jučer, prvog dana, Primorje sa 14:8 i Zadar 1952. sa 13:6, dok je Jug CO prvo bio bolji od Medveščaka sa 15:4, a potom od Primorja EB s 11:6. Jug CO ima 9 bodova iz 3 utakmice (slobodan je u posljednjem, 5. kolu, koje se igra u nedjelju, 9. prosinca), druga je HAVK Mladost sa 6 bodova iz 2 utakmice. Preostala tri sudionika skupine su za sad bez boda: Primorje (dvije utakmice), Medveščak (jedna utakmica) i Zadar 1952. (dvije utakmice).
Prva dva na F4
Na Final four Kupa Hrvatske, koji se igra u Gružu 22. i 23. prosinca, plasirat će se po dva najbolja iz obje skupine. U drugoj kvalifikacijskoj četvrtfinalnoj skupini, koja se igra  Splitu, nastupaju tri splitska kluba (Jadran, OVK POŠK i Mornar), Solaris i Galeb MR.

U polufinalu Kupa Hrvatske, 22. prosinca, igraju pobjednik zagrebačke skupine i drugi iz splitske, a u drugoj borbi za nastu u finalu drugi iz zagrebačke skupine protiv pobjednika splitske skupine. Finale je dan poslije, 23. prosinca. 

26. travanj 2024 16:32