StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U SRIJEDU U GRUŽU: JUG CO - BPM SPORT MANAGEMENT (20.30 SATI)

SUDAR STOPOSTOTNIH 'Naša skupina je takva - svaka utakmica je na nož. Bit će tako i ova. Prštat će sve od kvalitete!'

3. prosinca 2018. - 18:21
Daniil Merkulov, s dva 'i' u imenu, te Alexandros Papanastasiou bili su s trenerom Vjekom Kobešćakom na konferenciji za novinare. Pred Jugom je novi zadatak. Utakmica 4. kola u skupini 'B' europske Lige prvaka. Suparnik je BPM Sport Management. Igra se u Gružu. Utakmica u srijedu, 5. prosinca, počinje u 20.30 sati uz izravan televizijski prijenos na Arena sport 1.

- Daniil, ali i Alexandros su mladi igrači, koji se tek formiraju, i koji mogu biti bolji, a došli su kao pojačanja. Znamo snagu Juga. Znamo tko je to u našem sastavu. Obojica su se odlično uklopili. Kad smo razmišljali o dovođenju novih mladih igrača uvijek smo razmišljali da to moraju biti igrači koji će ostaviti traga u povijesti kluba – rekao je između ostalog Kobešćak o 21-godišnjem Rusu i 19-godišnjem Grku.

Konferencija za novinare bila je povodom derbija 4. kola skupine 'B' europske Lige prvaka između dva vodeća sastava, jedina sa stopostotnim učinkom. Jug CO je dobio u Berlinu Spandau 04, te u Gružu splitski Jadran i mađarski Szolnoki. BPM Sport Management je kod kuće savladao dva posljednja prvaka, Olympiacos i Szolnoki, te potom u gostima WASPO Hannover, domaćina ovogodišnjeg završnog turnira. Ali, kako su se Merkulov i Papanastasiou prvi put pojavili pred mikrofonima ove sezone, dio konferencije za novinare, očekivano, 'skrenuo' je s glavne teme.

- Jug je veliki klub. Dubrovnik je prelijep grad. Možda malo skup grad – rekao je Merkulov. Usporedio je rad u Jugu s danima provedenim u redovima hercegnovskog Jadran Carine.

- Treninzi su ovdje dosta češći i teži – naglasio je Rus.

- Pravi je izazov igrati za Jug. Svaki trening i svaka utakmica su izazov za sebe. No, to je odlična stvar jer naš je zadatak postizati sve ciljeve koji su postavljeni pred nas – naglasio je Papanastasiou.

Potom - glavna tema - sudar u srijedu s BPM Sport Managementom.

- Naša skupina je takva - svaka utakmica je na nož. Bit će tako i ova. Prštat će sve od kvalitete!. Pozivam publiku da dođe u Gruž – rekao je Kobešćak.

- Naš suparnik je najugodnije iznenađenje. Nemojte zaboraviti kako su oni došli iz kvalifikacija. Nitko nije očekivao njihovu pobjedu na startu protiv Olympiacosa. U toj utakmici su pokazali brzinu i zrelost, te su definitivno momčad koja zaslužuje pun respekt. Ne postižu puno pogodaka, ali i ne primaju. Očito se Olympiacos, Szolnoki, Hannover, nisu uspjeli priviknuti na tu njihovu igru - dodao je Kobešćak.

Talijanska momčad stiže sutra zrakoplovom u Podgoricu odakle će autobusom do Dubrovnika. U utorak navečer bi trebala prvi put trenirati u Gružu.
SKUPINA 'B' Jedna u utorak, tri u srijedu
POREDAK
1. Jug CO 9 bodova,
2. BPM Sport Management 9 bodova, 3. HAVK Mladost 7 bodova, 4. Olympiacos 4 boda, 5. Szolnoki 3 boda, 6. WASPO Hannover 2 boda, 7. Jadran Split bez boda, 8. Spandau 04 bez boda.

RASPORED 4. kolo
Utorak, 4. prosinca, Split:
Jadran Split – WASPO Hannover, srijeda, 5. prosinca, Berlin: Spandau 04 – Szolnoki, Pirej: Olympiacos – HAVK Mladost, Dubrovnik: Jug CO – BPM Sport Management.

27. travanj 2024 07:20