Sport Vaterpolo

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA U SRIJEDU U GRUŽU: JUG CO - BPM SPORT MANAGEMENT (20.30 SATI)

SUDAR STOPOSTOTNIH 'Naša skupina je takva - svaka utakmica je na nož. Bit će tako i ova. Prštat će sve od kvalitete!'

VATERPOLSKA LIGA PRVAKA U SRIJEDU U GRUŽU: JUG CO - BPM SPORT MANAGEMENT (20.30 SATI)
Daniil Merkulov, s dva 'i' u imenu, te Alexandros Papanastasiou bili su s trenerom Vjekom Kobešćakom na konferenciji za novinare. Pred Jugom je novi zadatak. Utakmica 4. kola u skupini 'B' europske Lige prvaka. Suparnik je BPM Sport Management. Igra se u Gružu. Utakmica u srijedu, 5. prosinca, počinje u 20.30 sati uz izravan televizijski prijenos na Arena sport 1.

- Daniil, ali i Alexandros su mladi igrači, koji se tek formiraju, i koji mogu biti bolji, a došli su kao pojačanja. Znamo snagu Juga. Znamo tko je to u našem sastavu. Obojica su se odlično uklopili. Kad smo razmišljali o dovođenju novih mladih igrača uvijek smo razmišljali da to moraju biti igrači koji će ostaviti traga u povijesti kluba – rekao je između ostalog Kobešćak o 21-godišnjem Rusu i 19-godišnjem Grku.

Konferencija za novinare bila je povodom derbija 4. kola skupine 'B' europske Lige prvaka između dva vodeća sastava, jedina sa stopostotnim učinkom. Jug CO je dobio u Berlinu Spandau 04, te u Gružu splitski Jadran i mađarski Szolnoki. BPM Sport Management je kod kuće savladao dva posljednja prvaka, Olympiacos i Szolnoki, te potom u gostima WASPO Hannover, domaćina ovogodišnjeg završnog turnira. Ali, kako su se Merkulov i Papanastasiou prvi put pojavili pred mikrofonima ove sezone, dio konferencije za novinare, očekivano, 'skrenuo' je s glavne teme.

- Jug je veliki klub. Dubrovnik je prelijep grad. Možda malo skup grad – rekao je Merkulov. Usporedio je rad u Jugu s danima provedenim u redovima hercegnovskog Jadran Carine.

- Treninzi su ovdje dosta češći i teži – naglasio je Rus.

- Pravi je izazov igrati za Jug. Svaki trening i svaka utakmica su izazov za sebe. No, to je odlična stvar jer naš je zadatak postizati sve ciljeve koji su postavljeni pred nas – naglasio je Papanastasiou.

Potom - glavna tema - sudar u srijedu s BPM Sport Managementom.

- Naša skupina je takva - svaka utakmica je na nož. Bit će tako i ova. Prštat će sve od kvalitete!. Pozivam publiku da dođe u Gruž – rekao je Kobešćak.

- Naš suparnik je najugodnije iznenađenje. Nemojte zaboraviti kako su oni došli iz kvalifikacija. Nitko nije očekivao njihovu pobjedu na startu protiv Olympiacosa. U toj utakmici su pokazali brzinu i zrelost, te su definitivno momčad koja zaslužuje pun respekt. Ne postižu puno pogodaka, ali i ne primaju. Očito se Olympiacos, Szolnoki, Hannover, nisu uspjeli priviknuti na tu njihovu igru - dodao je Kobešćak.

Talijanska momčad stiže sutra zrakoplovom u Podgoricu odakle će autobusom do Dubrovnika. U utorak navečer bi trebala prvi put trenirati u Gružu.
SKUPINA 'B' Jedna u utorak, tri u srijedu
POREDAK
1. Jug CO 9 bodova,
2. BPM Sport Management 9 bodova, 3. HAVK Mladost 7 bodova, 4. Olympiacos 4 boda, 5. Szolnoki 3 boda, 6. WASPO Hannover 2 boda, 7. Jadran Split bez boda, 8. Spandau 04 bez boda.

RASPORED 4. kolo
Utorak, 4. prosinca, Split:
Jadran Split – WASPO Hannover, srijeda, 5. prosinca, Berlin: Spandau 04 – Szolnoki, Pirej: Olympiacos – HAVK Mladost, Dubrovnik: Jug CO – BPM Sport Management.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu

MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu
Nastavili su košarkaši Dubrovnika pobjednički niz. Pobjeda kod kuće protiv splitskog Universitasa u 10. kolu Prv...
MJESEC IZ SNOVA Dubrovnik dobio i šestu

VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun

VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun
Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu na Stradun je doveo grupu Detour. Unatoč nepovoljni...
VREMENU UNATOČ Detour rasplesao Stradun