Sport Vaterpolo

AMERIČKA POŠTA

DUBROVČANI OSVOJILI AMERIKU Jacob Merčep i Luka Karaman s prstenom NCAA prvaka, Merčep MVP završnog turnira!

AMERIČKA POŠTA
USC je NCAA prvak, najbolja vaterpolska družina Sjedinjenih Američkih Država. Pet godina su čekali na naslov, i konačno su uspjeli. Te 2013. imali su niz od šest uzastopnih slavlja. Ukupno su sad deseti put najbolji.

Na Stanford's Avery Aquatic Center pala je odluka o ovogodišnjem prvaku. U toj odluci, završnom turniru, briljirao je Jacob Merčep. Dubrovčaninu, bivšem Jugašu, s Hrvatskom svjetskom juniorskom prvaku do 19 godina, poslije i svjetskom juniorskom doprvaku do 20 godina, pripao je još i laskavi naslov - Merčep je MVP Final foura.

Jacob nije jedini iz Dubrovnika. Naslov slavi i Luka Karaman. Još jedan bivši Jugaš. I on je otvorio šampanjac, kao i Zagrepčanin Marin Dašić, bivši igrač zagrebačke Mladosti i hrvatski reprezentativac. USC je u finalu dobio Stanford sa 14:12, te prekinuo post dug četiri godine. Merčep je prošle godine igrao Sveučilištu San Jose, a nakon toga mu je stigao poziv iz Los Angelesa. USC je pogodio s dovođenjem Dubrovčanina. Nema dileme.

- Za nas smo slavili nakon dugo vremena i vrlo frustrirajuće četiri godine – prenose američki mediji izjave vodstva USC-a, te napominju kako je 14 pogodaka u finalu izjednačenje drugog najboljeg napadačkog učinka u jednom finalu. Samo je više pogodaka u finalu postigao Stanford kad je sa 17:6 dobio UC Irvine. Bilo je to daleke 1981. godine. Prije 37 godina.

U toj sjajnoj napadačkoj večeri USC-a Merčep je bio baš sjajan. Postigao je u odluci o prvaku čak pet pogodaka. USC je dan prije u polufinalu dobio UCLA s 8:7. Ukupno su Merčep, Karaman i ostali dobili 30 od 33 utakmice ove sezone!

Stanfordu, koji naslov čeka od 2002. godine, UCLA, koja je branila naslov, te ostalima nije bilo druge nego čestitati USC-u na pobjedi, a Merčepu na laskavom naslovu najboljeg igrača Final foura!
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva
Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija "AERONAUT 4" u sklopu kojeg su se održale razne aktivnosti za sv...
Manifestacija za ljubitelje zrakoplovstva

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića

Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 26. ožujka bez vode će biti stanovnici u Ulici Iva Vojnovića (od Janjinske u...
Sutra bez vode dio Ulice Iva Vojnovića