StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA, 4. KOLO: JUG CO - JADRAN (ST) 9:9

ODU JOŠ DVA BODA IZ GRUŽA Ovaj put nije bilo dobro!

10. studenog 2018. - 02:09
Jug CO – Jadran Split 9:9
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 250. Suci: Ante Bura (Šibenik) i Marko Matijević (Zagreb). Delegat: Grgo Renje (Šibenik).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (1), Joković (2), Garcia, Lozina, Merkulov (1), Tomasović, Kržić, Benić (1), Papanastasiou (1), Vukojević, Žuvela. Trener: Vjeko Kobešćak.
JADRAN SPLIT: Anić (0 obrana), Kunac, Zović (1), Popović (1), Butić (2), Pejković, Power, Bego, Visković (3), Milardović, Šetka (1), Kovačić (1), Podrug (11 obrana), Delić. Trener: Ivan Asić.
Igrač više: Jug CO 16/6, Jadran ST 8/3
Četvrtine: 4:3, 1:3, 2:2, 2:1.

Kad misliš da nemaš zašto doći u Gruž jer znaš da je samo sedam dana prije Jug CO tog istog Jadrana 'rasparao' uzduž i poprijeko te očekuješ kako će opet biti isto, a onda se dogodi utakmica u kojoj je Zvončac nakon 'milijun godina' ostao neporažen u Jugovom domu, te ostao na tablici ispred aktualnog prvaka. Jug CO je već izgubio 5 bodova kod kuće (Mladost 3, a sad Jadran Split 2). Splitski Jadran je do gostovanja u Gružu dobio sve tri utakmice. 

Kratko kronološki: Jadran je u zadnju četvrtinu ušao s vodstvom 8:7, na poluvremenu je također vodio (6:5), a pripao mu je i početak utakmice (1:0 i 2:1). Jug je u zadnjoj okrenuo i poveo s 9:8. Butić je izjednačio na 9:9 minutu i 39 prije kraja. Jug potom ne koristi igrača više nakon čega Jadran troši vrijeme. Jug je imao zadnji napad (28 sekundi). Zaradio je igrača više (14 sekundi), ali je udarac Merkulova obranio Podrug.

Prvi pogodak smo dočekali nakon 2:28 minute igre. Zović je pogodio nakon sjajne asistencije na suprotnu stativu Šetke. Samo deset sekundi je trebalo domaćinu da poravna: Benić je sjajno pobjegao svoj čuvaru, dobio sjajnu loptu od Fatovića, te Anić nije mogao ništa. Ni Jadran nije iskoristio prvog igrača više, ali je zaradio u nastavku istog napada, nakon obrane Popadića i kornera, novog igrača više, te je opet poveo pogotkom Butića. I opet je prednost gostiju kratko trajala. Jug je izborio igrača više, a Fatović je strijelac za 2:2. Jug se potom obranio, izborio novog igrača više, i realizirao ga. Prvo vodstvo Jug CO dočekali smo nakon 5:24 sekunde (Merkulov). Sad je ekspresno izjednačio Jadran. Visković je naciljao iz daljine. Jugu je ipak pripala prva četvrtina (Joković s igračem više).

Asić je mijenjao vratara. Drugu četvrtinu je na vratima Jadrana umjesto Anića počeo Podrug, koji je naciljao Viskovića, koji je nakon 2:28 minute igre izjednačio na 4:4. Jadran je opet poveo (Popović je pospremio loptu u mrežu nakon što se odbila od vratnice 3:29). Joković je izjednačio na 5:5 (3:15 do kraja druge). Minutu i pol prije kraja druge Visković je dva puta 'digao' čuvara, a kad je to napravio treći put, raspalio je i pogodio (5:6)

U trećoj prvo domaćin (Fatović i Lončar), a potom gost (Šetka i Kovačić). U zadnjoj 4:38 prije kraja Papanastasiou pogađa za 9:8 vodstvo Juga. Do kraja jedan pogodak, i to Jadrana za 9:9. Jadran je zasluženo osvojio bod. Ne bi bilo nezasluženo da je odnio sva tri. Domaći su nakon utakmice vrtjeli glavama, zagledani u daljinu. Ovaj put je u napadu Jug izgledao baš loše, nekako nepovezano. Nije briljirao ni u obrani. Gosti na kraju utakmice nisu skidali osmijeh s lica. Možemo li napisati: 'Jadrane, dobro došao natrag u vrh?'.

- Nismo još, ali smo se dosta približili. Još uvijek su bolji od nas, ali neće im biti lako. Nadam se kako će ova utakmica biti zamašnjak svima nama da budemo još bolji. Ipak, dozvolite da čestitam svojim igračima na ovih 9:9. Odigrali su veliku utakmicu. Pokušali smo ispraviti greške od prije sedam dana (poraz 13:6). Uspjeli smo. Ovo je velika nagrada za moje igrače. Uzeli su bod protiv velike momčadi! – istaknuo je Ivan Asić, trener splitskog Jadrana.
Jug 7 od 12
SEMAFOR 4. kolo, petak, 9. studenog, Dubrovnik: Jug CO – Jadran Split  9:9, Zagreb: HAVK Mladost – Jadran Carine (HN) 20:15, subota, 10. studenog, Budva: Primorac Kotor – Partizan (18 sati), Šabac: Šabac – OVK POŠK (20 sati), Beograd: Crvena zvezda – Mornar BS (20.30 sati).

POREDAK
1. HAVK Mladost (utakmica više) 12 bodova (+32), 2. Jadran Split (utakmica više) 10 bodova (+16), 3. Jug CO (utakmica više) 7 bodova (+13), 4. Mornar BS 6 bodova (+2), 5. Jadran Carine (HN) (utakmica više) 6 bodova (-3), 6. Partizan 3 boda (-3), 7. OVK POŠK 3 boda (-7), 8. Šabac 3 boda (-22), 9. Primorac Kotor bez boda (-10), 10. Crvena zvezda bez boda (-18).
 

26. travanj 2024 23:09