StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA VATERPOLSKA LIGA U GRUŽU: JUG CO - JADRAN SPLIT (19 SATI)

OPET JADRAN Opet pobjeda!?

9. studenog 2018. - 11:57
Jadran, Jadran i opet Jadran. Takav je kalendar Jug Croatia osiguranja. Prije 14 dana su igrali s hercegnovskim Jadranom u Igalu za bodove u Triglav regionalnoj ligi. Prije sedam dana sa splitskim Jadranom u Gružu za bodove u skupini ‘B’ europske Lige prvaka, a sad ih opet kod kuće čeka splitski Jadran.

- Sad su opet u igri bodovi u Triglav regionalnoj ligi, i opet je na nama imperativ. Ali, pokazali smo prije sedam dana da smo bolja momčad od splitskog Jadrana, te kako sve ovisi o nama. Odigramo li na isti način, kao prošli petak, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – naglasio je Luka Lončar, Jugov reprezentativni centar.

Pokazali su svoju snagu i prije 14 dana u Igalu. I hercegnovski Jadran se nije dobro proveo protiv Jugaša, kao ni splitski, a sve se to dogodilo nakon iznenađujućeg domaćeg poraza od zagrebačke Mladosti. Skočili su svi ‘kao opareni’ u Gružu nakon toga, te su oba Jadrana kontra sebe imala super motiviranog Juga.

Protiv splitskog Jadrana za europske bodove prije sedam dana odigrali su jugaši, ističu svi u Gružu, a ne samo Lončar, najbolju utakmicu ove sezone. Preplivali su splitski sastav. Kontre su frcale na sve strane. I Lončar je jednom pobjegao.

- Najveći problem splitskog Jadrana je što nije bio u mogućnosti trenirati u svom bazenu. Čak su svoju domaću utakmicu u europskoj Ligi protiv nas odigrali kod nas, dakle, bili su prošli petak gosti. Odigrali su fantastičnu utakmicu protiv Szolnoka kolo prije, na startu natjecanja u skupini ‘B’ europske Lige prvaka, pa odlično i prije toga u kvalifikacijama što im je donijelo plasman u Ligu prvaka, a što se nije očekivalo. Sve to su odradili na svježinu, ali nije lako zadržati taj nivo igre kad treniraš samo jednom – naglasio je Lončar.

Jug za cilj ima večeras odigrati još bolje nego prošli petak. Hoće li uspjeti ili će splitski Jadran uspjeti zatvoriti kontre suparnika, a što je uspio u utakmici protiv Szolnoka u Mađarskoj, te zaprijetiti hrvatskom prvaku? Odgovor na to pitanje dobit ćemo u Gružu večeras od 19 sati. ∙
Jadran 100%
Splitski Jadran je na maksimalnom učinku u TRL-i. Dobio je OVK POŠK u Makarskoj sa 14:6, Primorca iz Kotora u Budvi s 12:10, te Crvenu zvezdu u Makarskoj s 11:5.

Raspored 4. kola, petak, 9. studenog, Dubrovnik: Jug CO – Jadran Split (19 sati), Zagreb: HAVK Mladost – Jadran Carine (HN) (20.15 sati/Arenasport), subota, 10. studenog, Budva: Primorac Kotor – Partizan (18 sati), Šabac: Šabac – OVK POŠK (20 sati), Beograd: Crvena zvezda – Mornar BS (20.30 sati).

Poredak: 1. HAVK Mladost 9 bodova (+27), 2. Jadran Split 9 bodova (+16), 3. Jug CO 6 bodova (+13), 4. Jadran Carine (HN) 6 bodova (+2), 5. Mornar BS 6 bodova (+2), 6. Partizan 3 boda (-3), 7. OVK POŠK 3 boda (-7), 8. Šabac 3 boda (-22), 9. Primorac Kotor bez boda (-10), 10. Crvena zvezda bez boda (-18).
 

27. travanj 2024 03:07