StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU: JADRAN SPLIT - JUG CO (20.30 SATI)

VJEKO KOBEŠĆAK O SPLITSKOM JADRANU Ne čudi da su u Ligi prvaka te da su držali Szolnoka u konopcima

2. studenog 2018. - 08:46
Čeka nas teška utakmica budući je splitski Jadran napravio iskorak u kvaliteti u odnosu na prošlu sezonu. Doveli su jednog Zovića, Kovačića, Delića, koji su nadogradili njihovu igru. Zatim, Šetka igra u velikoj formi, te sve izgleda jako dobro. Ne čudi da su u Ligi prvaka, da su držali Szolnoka u konopcima, itd. – naglasit će Jugov trener Vjeko Kobešćak. Hrvatska ove sezone ima tri kluba u eliti. Jug CO; Mladost, te Splitski Jadran, koji je iskoristio priliku, koja mu se ukazala kad mu je ždrijeb za suparnika u posljednjem krugu kvalifikacija dodijelio imenjaka iz Herceg Novog, prvaka Crne Gore. Dobio ga je u Zadru s dva razlike, a u Igalu taj plus sačuvao te se nakon 24 godine plasirao u najelitnije klupsko natjecanje. Potom je na startu u gostima kod Szolnoka, unatoč porazu (10:9), pokazao kako nije slučajno među 16 najboljih.

- Što se tiče nas, vidljivo je da nismo u vrhunskoj formi, što je i razumljivo u ovom trenutku. Nadam se da možemo bolje od toga. U svakoj utakmici očekujem iskorak u odnosu na prethodnu. To je bio slučaj protiv Jadrana iz Herceg Novog u Igalu u odnosu na utakmicu prije s Mladosti u Gružu iako je i to što smo pokazali u Igalu još uvijek daleko od onoga što mi trebamo. Zbog svega navedenog nas čeka definitivno teška utakmica. Ako iz nje iziđemo kao pobjednici, s nova tri boda, budući je ovo za nas gostovanje, napravit ćemo veliki posao u skupini Lige prvaka. Otvoriti natjecanje s dvije gostujuće pobjede nine mala stvar – jasan je Jugov trener.

U pripremi utakmice sa splitskim Jadranom analizirao je snimku utakmice Szolnoki – Jadran Split 10:9.

- Szolnok je i dalje vrhunska momčad s Prlainovićem, Aleksićem, Kisom, Zalankijem, Nagyjem na golu…, uz to se igralo u Mađarskoj. Sami znamo koliko je teško igrati u Mađarskoj, i kad se sve to zna, onda je Jadran više nego ugodno iznenadio u 1. kolu unatoč minimalnom porazu. Boris Pavlović je odlično zamijenio još uvijek ozlijeđenog centra Ivana Krapića. Postigao je u toj utakmici tri pogotka. Splitski Jadran je definitivno puno ozbiljnija momčad nego je bila proteklih godina, koja iz godine u godinu radi kvalitativne pomake prema naprijed. Ove sezone će biti velika borba između Jadrana, Mladosti i nas – istaknuo je Kobešćak.

Sastav? Kojih trinaest imena će Jugov trener upisati u zapisnik utakmice sa splitskim Jadranom?

- Kompletni smo, naravno, i dalje bez Sandra Sukna, koji je počeo trenirati skupa s ostalima. Od mlađih će igrati Kristijan Čulina i Filip Kržić, te naravno, Antonio Vukojević. Maro Joković je propustio posljednje treninge, ali i on će biti spreman za utakmicu – rekao je Kobešćak.

Dakle, Popadić, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Lozina, Merkulov, Čulina, Kržić, Benić, Papanastasiou i Vukojević. - to je Jugovih trinaest za splitski Jadran.

Utakmicu u Gružu u kojoj je na papiru splitski Jadran domaćin Jug Croatia osiguranju sude Rus Sergey Naumov i Talijan Alessandro Severo. Početak prve utakmice dva kluba s hrvatskog juga u europskoj Ligi prvaka je u 20.30 sati.
 
Prvo Jadran Split - Jug CO, a onda ostali
Prvo podsjetnik na 1. kolo u skupini 'B': Spandau 04 - Jug CO 6:7, Szolnok - Jadran Split 10:9, HAVK Mladost - WASPO Hannover 11:11, te Verona - Olympiacios 7:6.

U 2. kolu skupine 'B' osim utakmice u Gružu između splitskog Jadrana i Jug Croatia osiguranja, jedine koja se igra u petak, 2. studenog, još igraju, i to dan poslije, u subotu, 3. studenog: HAVK Mladost - Spandau 04, Verona - Szolnok, te WASPO Hannover - Olympiacos.

26. travanj 2024 05:35