StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CO

NASLJEDNIK MARKA BIJAČA Xavi jednoglasno!

Piše PSD.
3. listopada 2018. - 16:33
Vaterpolski klub Jug CO je objavio na svojoj službenoj stranici kako je odlaskom Marka Bijača u PRO Recco, ostalo upražnjeno mjesto kapetana momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba, te kako je jednoglasnom odlukom struke i igrača izbor pao na 34-godišnjeg, kako sam kaže, Španjolca (Katalonca) hrvatskog srca, Xavija Garciju ispred kojega je već četvrta sezona u kapici Juga.

Xavi je već pet godina hrvatski državljanin, a od 2016. godine stalni je član ‘barakuda’ s kojima se u Riju okitio srebrnim odličjem, a prošle godine u Budimpešti i svjetskim zlatom. S Jugom je u tri protekle sezone osvojio čak 11 trofeja od kojih jedan naslov prvaka Europe, jedan Superkup te po tri naslova pobjednika Regionalne lige, Prvenstva Hrvatske te pobjednika Kupa Hrvatske.

- Prije svega, želio bi se zahvaliti na potpori cijelom klubu i na velikoj časti koju su mi ukazali. Jug je ipak više od kluba, Jug je institucija. Kao momčad mi smo tu svi isti i umjesto mene je kao kapetan mogao biti bilo ko drugi, Maro Joković, Sandro Sukno, Luka Lončar… Nadam se da ću biti na visini zadatka kao što ovaj klub to i zaslužuje i vjerujem da ću biti od pomoći kada to bude potrebno, a Lončar i Fatović, druga dva kapetana, svojom će karizmom i iskustvom dati svoj doprinos - istaknuo je Garcia za klupsku stranicu www.jug.co
27. travanj 2024 05:42