Sport Vaterpolo

VATERPOLSKI KLUB JUG CO

NASLJEDNIK MARKA BIJAČA Xavi jednoglasno!

VATERPOLSKI KLUB JUG CO
Vaterpolski klub Jug CO je objavio na svojoj službenoj stranici kako je odlaskom Marka Bijača u PRO Recco, ostalo upražnjeno mjesto kapetana momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba, te kako je jednoglasnom odlukom struke i igrača izbor pao na 34-godišnjeg, kako sam kaže, Španjolca (Katalonca) hrvatskog srca, Xavija Garciju ispred kojega je već četvrta sezona u kapici Juga.

Xavi je već pet godina hrvatski državljanin, a od 2016. godine stalni je član ‘barakuda’ s kojima se u Riju okitio srebrnim odličjem, a prošle godine u Budimpešti i svjetskim zlatom. S Jugom je u tri protekle sezone osvojio čak 11 trofeja od kojih jedan naslov prvaka Europe, jedan Superkup te po tri naslova pobjednika Regionalne lige, Prvenstva Hrvatske te pobjednika Kupa Hrvatske.

- Prije svega, želio bi se zahvaliti na potpori cijelom klubu i na velikoj časti koju su mi ukazali. Jug je ipak više od kluba, Jug je institucija. Kao momčad mi smo tu svi isti i umjesto mene je kao kapetan mogao biti bilo ko drugi, Maro Joković, Sandro Sukno, Luka Lončar… Nadam se da ću biti na visini zadatka kao što ovaj klub to i zaslužuje i vjerujem da ću biti od pomoći kada to bude potrebno, a Lončar i Fatović, druga dva kapetana, svojom će karizmom i iskustvom dati svoj doprinos - istaknuo je Garcia za klupsku stranicu www.jug.co
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

Bez vode je...

Bez vode je...
"Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnoj mreži danas će bez vode biti Ulica Nika Kulišića u vremenu od 9.00 do ...
Bez vode je...