StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

LIGA PRVAKA Jugov(a) Računica: Jadran sigurno, te Strasbourg ili Sport Managment

1. listopada 2018. - 16:55
Hoće li čak tri hrvatska kluba igrati u istoj skupini Lige prvaka? Jug CO i Mladost su stanovnici skupine 'B' u koju će ući i pobjednik posljednjeg kruga kvalifikacija u kojem se splitski Jadran sastaje s hercegnovskim Jadranom Carine. U Gružu će sa zanimanjem pratiti i ogled između francuskog Strasbourga, kojeg vodi Dubrovčanin Igor Računica, a za kojeg igraju između ostalog Nikola Sutić i Pavo Marković, i talijanskog Sport Managmenta. Naime, i pobjednik tog ogleda popunit će skupinu 'B' u kojoj su uz Jugaše i Mladostaše, i aktualni prvak Europe, grčki Olympiacos (Paulo Obradović i Andro Bušlje), zatim mađarski Szolnoki, prvak Europe 2017. godine, te dva njemačka kluba, najuspješniji Spandau 04, koji je 80-ih četiri puta osvajao naslov prvaka Europe, te domaćin Final 8, WASPO Hannover, koji ima osiguran nastup na završnom turniru.

Skupina 'B' je imala više sreće na ždrijebu u Nyonu, jer su dva preostala para posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka ogledi između mađarskog prvaka Ferencvarosa i grčkog Vouliagmenija, te talijanske Brescie i španjolske Terrasse. Mađarski i talijanski sastavi su favoriti, pogotovo Ferencvaros, mađarski prvak, te, ne bude li iznenađenje, ta dva sastava bi trebala biti u skupini 'A' u kojoj su PRO Recco (Marko Bijač, kasnije i Nikša Dobud nakon što mu istekne kazna), Dinamo Moskva, Eger, Barceloneta i Steaua.

Prvi susreti posljednjeg kruga kvalifikacija igraju se u subotu, 6. listopada, a uzvrat u srijedu, 10. listopada.  

Inače, natjecanje u skupinama Lige prvaka počinje 17. listopada. Jugaši svoj put prema plasmanu na Final 8 počinju u Berlinu protiv Spandaua 04.
EUROCUP Ivanković i Pavličević u drugom krugu
Marko Ivanković i Nikola Pavličević, koji su ovo ljeto kapicu Juga zamijenili kapicom Primorca iz Kotora, bili uspješni u Grčkoj. Primorac je na turniru prvog kruga Eurocupa ostavio iza sebe talijansku Ortigiu, Nais iz Niša, te domaćina, NC Ydraikos.

U drugom krug Eurocupa Primorac će igrati na turniru skupine 'B', koji se od 12. do 14. listopada igra u Marseilleu, a na kojem će im uz domaćina, CN Marseille, suparnici biti još riječko Primorje EB i mađarski BVSC

26. travanj 2024 13:06