StoryEditorOCM
VaterpoloU UVALI LAPAD ODIGRANA ZAVRŠNICA VATERPOLSKOG NATJECANJA AMATERA '3 NA 3' NA JEDAN GOL

RED BULL SIDRUN Dubrovčanima srebro, Makarani odnijeli zlato!

Piše PSD.
26. kolovoza 2018. - 12:16

Dubrovačka ekipa 'Tradicionalno neugodni', pobjednik posljednjeg petog kvalifikacijskog turnira koji je odigran na Dančama, doprvak je petog izdanja Red Bull Sidruna. Ovogodišnje izdanje vaterpolskog 'hakla na jedan gol' u pet gradova na Jadranskoj obali okupio je ukupno 40 ekipa. Najbolji su u Uvali Lapad, plaži Sunset Beach, igrali veliku završnicu, a u velikom finalu dubrovačka momčad je izgubila 9:5 od makarske ekipe Zale Šampion. Mihovil​ Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir su bili bolji od Petra Krkića, Vlaha Krkića, Lea Bogdanovića i Ivana Jurića.

Borbenim okršajima za titulu prvaka svjedočili su promatrači s obale i međunarodni vaterpolski sudac Maro Savinović, kojem je ipak bilo lakše nego igračima: 'Bilo je zabavno i lijepo. Ekipe znaju igrati vaterpolo, zabavljale su se dobro, a pobjednici su stvarno bili najbolji: znaju što rade i snalaze se dobro u malom prostoru. Nije bilo teško suditi jer je igra bila korektna'.

Borba za treće mjesto vodila se između šibenskih pobjednika Konobe Kojo (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija) te opatijskih pobjednika Kvarnerčić (Jakov Hrkać, Pero Zucalo, Arsen Sergo i Vedran Poropat). Konoba Kojo je bila uspješnija sa samo pogotkom razlike (4:3).

Red Bull sidrun je natjecanja amatera u vaterpolu na jedan gol. Igra se 3 protiv 3 te protiv vratara profesionalca. Pobjednik utakmice je ona momčad koja je bolja u 10 minuta igre ili koja prva postigne 11 pogodaka. U završnici su branili vratari Vaterpolskog kluba Jug CO, Antonio Vukojević i Toni Jarak.

Medalje najboljima je oko vrata stavio trener Vaterpolskog kluba Jug CO Vjekoslav Kobeščak. Sve dogodovštine u moru i na kopnu pratili su dovitljivi komentari voditelja Maria Petrekovića, a uz bakljadu i raspoložene navijače zabave nije nedostajalo cijeli dan. A upravo je zabava ono što slijedi i u narednim danima jer će pobjednička ekipa Zale Šampion od 7. do 8. rujna otputovati na Red Bull Cliff Diving u Mostaru, gdje će uživati u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta.

POBJEDNIČKO POSTOLJE PETOG RED BULL SIDRUNA
1. Zale Šampion (Mihovil​ Marinović, Ivan Perić, Ante Kuzmanić i Toni Lalić Baćir), 2. Tradicionalno Neugodni (Petar Krkić, Vlaho Krkić, Leo Bogdanović i Ivan Jurić), 3. Konoba Kojo (Ante Stojanović, Ivor Eškinja, Šime Brzić i Ivan Kadija)

26. travanj 2024 13:28