StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

HRVOJE BENIĆ Novi ugovor i povratak u reprezentaciju!

Piše PSD.
24. kolovoza 2018. - 00:02

Hrvoje Benić je potpisao novi četverogodišnji ugovor s Jugom - objavio je dubrovački klub. 26-godišnji Benić je jedan od šestorice Jugaša, koji se nalaze na popisu izbornika Ivice Tucka za nastup na FINA Svjetskom kupu, koji se od 11. do 16. rujna igra u Berlinu. Benić zbog ozljede nije mogao konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni na kojem je Hrvatska osvojila broncu, ali sad je spreman. 

Tucak je pozvao ukupno sedamnaest igrača, i to dvojicu vratara: Marka Bijača (PRO Recco) i Ivana Marcelića (HAVK Mladost), trojicu centara: Luku Lončara i Luku Lozinu (Jug CO) te Josipa Vrlića (CNA Barceloneta), osim Benića još četvoricu braniča: Marka Macana (Jug CO), Andra Bušlju (Olympiacos), Marina Čaglja i Ivana Buljubašića (HAVK Mladost), te sedmoricu vanjskih igrača: Xavija Garciju i Lorena Fatovića (Jug CO), Andriju Bašića (Vouliagmeni), Lovru Miloša i Franka Lazića (HAVK Mladost), Anđela Šetku (Jadran Split) i Antu Vukičevića (CN Marseille).

Na popisu nema Mara Jokovića, kojeg je izbornik odlučio poštedjeti nastupa na ovogodišnjem Svjetskom kupu.

U Berlinu će igrati osam reprezentacija. Hrvatska je u skupini 'B' u kojoj su još reprezentacije SAD-a, JAR-a i Srbije, dok su u A skupini Mađarska, Australija, Japan i domaćin, Njemačka. Četiri prvoplasirane momčadi plasirat će se na Svjetsko prvenstvo, koje se u srpnju 2019. igra u Južnoj Koreji.

26. travanj 2024 05:53