StoryEditorOCM
VaterpoloNOVA MEDALJA NADA VATERPOLSKOG KLUBA JUG CROATIA OSIGURANJE

KUP HRVATSKE ZA NADE Jugaši dobili aktualnog doprvaka, te ponovili uspjeh ostvaren prije tri mjeseca u prvenstvu!

22. srpnja 2018. - 15:01

Dobili su prvo poluvrijeme s 2:0, a u drugom je Mladost, kojoj je igrao i neodlučan rezultat, postigla samo jedan pogodak te slave nade Jug Croatia osiguranja. Osvojile su broncu na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji je odigran u Rijeci, a koji je okupio dvanaest najboljih sastava.

Jugaši su bili drugi u skupini . Poraz od domaćina, riječkog Primorja EB, prenijeli su u razigravanje za poredak od 1. do 4. mjesta. Potom su izgubile od OVK POŠK, pobjednika 'A' skupine, te na kraju pobijedili HAVK Mladost, drugoplasirani sastav 'A' skupine, koji je uoči zadnjeg kola također bio bez boda protiv OVK POŠK i Primorja EB, ali je imao bolju pogodak razliku, te mu je igrao i remi u borbi za broncu.

Pero Perak je doveo Jug CO u vodstvo protiv Mladosti u 4. minuti utakmice, Petar Kulaš je u kontri u 4. minuti druge četvrtine poduplao prednost. Zagrebačka momčad je izborila peterac te ga realizirala 4 minute i 28 sekundi prije kraja utakmice. Kako je to bio jedini pogodak sastava sa Save, momčad trenera Željka Vukčevića je treća, te je ponovila uspjeh ostvaren na završnom turniru prvenstva Hrvatske prije tri mjeseca, koji je također odigran u Rijeci.

U Kupu Hrvatske nade Jug CO su u skupini ostvarile tri pobjede (Galeb MR, Solaris i Palada Njivice), jedan remi (Jadran Split) i jedan poraz (Primorje EB), a u završnici poraz (OVK POŠK) i pobjedu (HAVK Mladost), te su do bronce stigle s ukupno četiri pobjede, jednim remijem i dva poraza igrajući u sastavu: Luka Ljepava, Dominik Lalatović, Luka Ćurlin, Ivano Vlahović, Ante Jerković, Pero Perak, Božo Brajević, Nika Alamat, Nikola Bjelopera, Stjepan Brajović, Bruno Đuho, Petar Kulaš, Ante Miličević Niko Đerek.

Dupla kruna Primorja EB, dvije bronce Jugaša
Druga utakmica posljednjeg kola razigravanja za poredak od 1. do 4. mjesta odlučivala je o pobjedniku. Domaćinu je igrao i neodlučan rezultat u ogledu dva sastava koja su dobila svih šest prethodnih utakmica. Na kraju, sedma pobjeda Primorja EB, prvi poraz OVK POŠK. Riječki sastav je bio bolji sa 6:3, te je 2018. godinu zaključio s duplom krunom. U prvenstvu je HAVK Mladost bila druga, a sad u Kupu OVK POŠK. Jug CO je u oba natjecanja bio treći.

26. travanj 2024 19:28