StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKI KUP HRVATSKE Korčulani već u polufinalu, Jugaši se bore da igraju protiv njih za finale

Piše PSD.
7. srpnja 2018. - 02:46

KPK je pobjednik skupine 'A' završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Zagrebu. U utakmici odluke dobio je Mornar BS sa 14:8 te se plasirao u polufinale u kojem će mu suparnik biti uspješniji iz ogleda u kojem se sastaju Primorje EB, trećeplasirani iz skupine 'A' i drugoplasirani iz skupine 'B' - Jug Croatia osiguranje.

Dubrovčani su u posljednjem, 3. kolu natjecanja u skupini 'B' dobili OVK POŠK s 15:5, ali nisu dočekali da domaćin, zagrebačka Mladost, iznenadi splitski Jadran (ali ne s više od sedam razlike), te tako osvoje prvo mjesto i izbore, kao i Korčulani, izravan plasman u polufinale. To je uspio splitski Jadran, koji je u 2. kolu bio uspješniji od Jug CO s 12:11. Njega u polufinalu čeka pobjednik ogleda u kojem se sastaju Mornar BS, drugi iz skupine 'A' i HAVK Mladost, koja je zauzela treće mjesto u skupini 'B'.

ZPK koji je bio zadnji u skupini 'A' te OVK POŠK, koji je zauzeo posljednje, četvrto mjesto u skupini 'B', razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta.

Pogotke za KPK protiv Mornara BS postigli su Marijan Duhović, Toni Mozara, Viktor Antunović, Danijel Caktaš i Domagoj Čale po dva te po jedan Ivo Milat, Karlo Jurić, Vito Favro i Marin Čumbelić. Još su pod vodstvom Marjana Kosovića igrali Robert Fiorenini, koji je zaustavio 8 od 11 udaraca u okvir gola Mornarevaca, te Roko Krkeljaš, Davor Goleš, Igor Krstulović i Jakov Bakarić, koji je branio u posljednjoj četvrtini.

Pogotke za Jug CO protiv OVK POŠK postigli su: pet Patrik Kolak, četiri Josip Tolja, dva Luka Bjelopera te po jedan Dominik Dumančić, Ivan Begić, Šime Šimunović i Fran Garvan. Pod vodstvom Aljoše Lončarića još su igrali Maro Šimunović, Ivan Majčica, Antonio Zadro, Dominik Lončarić, Vlaho Pavlić, Nikša Brzica i Mauro Prkoča. Maro Šimunović je imao jednu obranu, a Nikša Brzica četiri.

Jug CO protiv Primorja EB za polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske igra u subotu, 7. srpnja, s početkom u 9.15 sati. Pobjednik će navečer od 20 sati igrati protiv KPK za plasman u finale, a poraženi razigravati od 17.30 sati protiv OVK POŠK u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta. Turnir završava u nedjelju, 8. srpnja.

T.V.

26. travanj 2024 19:37