StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

U GRUŽ DOLAZE DVA ODLIČNA MLADA IGRAČA Uz Fatovića na lijevoj strani reprezentativci Rusije i Grčke!

11. lipnja 2018. - 02:24

Mnogi smatraju kako je Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje već napravio dobar posao za novu sezonu, i ne samo novu. Legendarni vaterpolski trener Ratko Rudić je pohvalno govorio o Danilu Merkulovu, 21-godišnjem reprezentativcu Rusije, koji je u zadnje vrijeme nosio kapicu hercegnovskog Jadran Carine, a koji je novi član dubrovačkog kluba.

Zatim, Jug CO je dogovorio dolazak još jednog odličnog mladog igrača, i to reprezentativca Grčke. Novi član najbolje hrvatske momčadi je Alexandros Papanastasiou, koji dolazi iz Glyfade. Obojica novih igrača igraju na lijevoj strani.

Za vrijeme Final 8 europske Lige prvaka talijanske kolege ističu kako je PRO Recco sve dogovorio s dvojicom Jugaša, Markom Bijačem i Vicenzom Renzutom, a kako najbolji hrvatski klub napušta i reprezentativac Srbije Viktor Rašović, koji bi trebao ići u mađarski Szolnoki. Ognjen Kržić, sportski direktor Jug Croatia osiguranja, nije u Genovi, nakon završetka utakmice s Barcelonetom, posljednje Jugove utakmice u sezoni 2017./18., potvrdio dolazak Merkulova i Papanastasioua, već je samo rekao kako su dogovorili dolazak dva odlična mlada igrača.

Naglasio je kako Renzuto odlazi u PRO Recco, kako klub napušta po svemu sudeći i Rašović, ali nije spomenuo gdje, te kako ne može potvrditi odlazak Bijača. Međutim, nije tajna, Jug CO je već povukao potez po tom pitanju. Vraća se Toni Popadić iz Španjolske gdje je protekle sezone branio za Mediteranni iz Barcelone.

Dakle, u idućoj sezoni udarne snage na desnoj strani Jugove momčadi su (i dalje) Xavi Garcia i Maro Joković, na centru (također, i dalje) Luka Lončar te Luka Lozina, na poziciji beka Marko Macan i Hrvoje Benić, zatim, Loren Fatović će s pojačanjima biti na lijevoj strani. Naravno, Jug ima na klupi odličnog trenera Vjeka Kobešćaka, koji će, to je sigurno, opet pružiti priliku mlađima. Nema dileme kako su na tom popisu prije svih Marko Žuvela, Kristijan Čulina i Luka Stahor

Hoće li do početka priprema za novu sezonu još koji potez povući uprava na čelu s Tomislavom Dumančićem, ostaje vidjeti, međutim, nema dileme kako će opet cilj Jug Croatia osiguranja biti osvajanje, tj. obrana, tri naslova (Kup Hrvatske, Triglav Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske) te plasman na završni turnir europske Lige prvaka, koji se iduće godine igra u Njemačkoj, u Hannoveru.

26. travanj 2024 03:23