StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG CO - AN BRESCIA (SRIJEDA, 14. OŽUJKA U 18.30 SATI)

STIGLA BRESCIA Petar Muslim: 'Za uspjeh u Gružu morali bi biti još bolji nego što smo bili kod kuće kad smo dobili Juga!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
13. ožujka 2018. - 18:33

Doputovala je AN Brescia u Dubrovnik. Avionom do Čilipa, potom busom do Babin Kuka. Malo iza 16 sati 'uselila' je u hotel Valamar LaCroma. Poslije će na trening u Gruž gdje je sutra, u srijedu, 14. ožujka, s početkom u 18.30 sati čeka ogled s Jug CO u 10. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka.

Brescia ima bod više od domaćina, hrvatskog prvaka uoči drugog međusobnog ogleda u skupini. Imala je prije prošlog, 9. kola, veću prednost. Bila je na plus tri, ali je u tom prošlom kolu propustila kod kuće dobiti moskovski Dinamo, završilo je 9:9, te se Jug CO pobjedom u Budimpešti protiv OSC.-a primakao na samo bod. 

U prvom ogledu Brescia je slavila s 9:8. Prošle sezone 10:4 za Jug CO u utakmici u kojoj je ulog bio pokal pobjednika europskog Superkupa. Deset godina prije tog dvoboja, također za trofej Superkupa, također je slavio Jug CO, ali tada se igralo u Italiji. Uglavnom, kad je bilo 'biti ili ne biti', više uspjeha imao je Jug CO, a sutra je baš 'biti ili ne biti utakmica'. 

- Znamo kako bi za uspjeh u Gružu morali bi biti još bolji nego što smo bili kod kuće kad smo dobili Juga!. Došli smo u Dubrovnik odigrati prije svega odličnu utakmicu, te pokušati, ako se ukaže prilika, iznenaditi - rekao je Petar Muslim, 30-godišnji Splićanin u redovima AN Brescie. 

POREDAK Skupina 'A'
1. Olympiakos
22 boda, 2. CNA Barceloneta 18 bodova, 3. AN Brescia 17 bodova, 4. Dinamo Moskva 16 bodova, 5. Jug CO 16 bodova, 6. OSC Budimpešta 7 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

25. travanj 2024 02:54