StoryEditorOCM
VaterpoloKORČULANI PRVACI, DUBROVČANI DOPRVACI NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA KADETE U VATERPOLU

SLAVE KAPEKAŠI, ČESTITAJU IM DUBROVČANI Kosović:'Teže je doma osvojiti, ali i slađe', Lončarić: 'KPK je bio bolji!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
4. ožujka 2018. - 16:03

Teže je doma osvojiti, a ako ćemo uspoređivati prethodno zlato osvojeno prošle godine u Splitu, ovo je mrvicu slađe jer je osvojeno kod kuće te u prekrasnoj atmosferi koja je vladala na tribinama. Zatim, ovo je po meni veći uspjeh jer je veća kategorija. Čim uđeš u veću kategoriju, to je onda teže – istaknuo je Marjan Kosović, trener kadeta KPK, koji su pobjedom protiv vršnjaka Jug Croatia osiguranja s 9:6 osvojili naslov prvaka Hrvatske na turniru koji se igrao u Korčuli od 1. do 4. ožujka.  

Mjesec dana su se kadeti KPK pripremali za završni turnir. Slagali kockice. U odnosu na prethodnu godinu i uzrast mlađih kadeta tada su imali 'dužu klupu i jaču obranu', ali u konkurenciji kadeta cure im više nisu mogle pomoći.

- Da, ostali smo bez cura, koje u uzrastu kadeta nemaju pravo nastupa. Na treninzima smo uoči prvenstva najviše vježbali igru u obrani te je doveli skoro do savršenstva. Za igru u obrani svima kapa do poda. Neki seniori ne bi odigrali ovako obranu kako smo mi odigrali u završnici, a pogotovo u finalu - dodao je Kosović, kojem je ovo drugi naslov u ulozi prvog trenera. Odveo je KPK prošle godine do naslova u konkurenciji mlađih kadeta, a sad i kadeta.

Još je, kao i svi u KPK i oko kluba, 'lud od sreće' zbog pobjede u finalu te tog novog naslova prvaka. Ističe atmosferu na tribinama, koje su bile pune kao i prije dvije godine kada je KPK slavio u uzrastu nada osvojivši tada prvi naslov državnog prvaka za korčulanski klub od samostalnosti.

- To je možda Jugašima bio minus, a nama plus jer smo mi navikli igrati u takvoj atmosferi, pred prepunim tribinama. Mislim kako je bilo više od 500 ljudi na finalu. Sve je bilo puno. Čestitam cijeloj ekipi. Hvala navijačima na podršci. Mislim kako smo zasluženo osvojili naslov – naglasio je Kosović, a na njegove riječi se nadovezao Aljoša Lončarić, trener kadeta Jug Croatia osiguranja.

- Korčulani su zasluženo osvojili. Čestitam svima počevši od Marinka Bojića i Vilija Mladinića, koji su okupili ovu generaciju te s njom ostvarili prve uspjehe. Sad Marjanu Kosoviću, koji je nastavio njihov posao, šefu struke KPK Emilu Nikoliću te svima u korčulanskom klubu. Čestitam i roditeljima igrača KPK, ali i roditeljima mojih igrača, koji su također uvijek uz nas gdje god igramo. Do finala smo igrali više nego dobro. U finalu smo naišli na boljeg suparnika, koji je znao iskoristiti naše greške. Nismo realizirali peterac – istaknuo je Lončarić te nastavio:

- Prije prvenstva smo znali kako je splitski Jadran s Milom Smodlakom vrlo dobar. Primorje EB je odigralo ovaj turnir slabije. Znali smo kakav je KPK s kojim smo prošle godine u uzrastu mlađih kadeta igrali oba finala. Izgubili u prvenstvu, a dobili u Kupu. Te ekipe će i ovog ljeta u Kupu Hrvatske vodili glavnu riječ. Osobno sam sa svakom medaljom zadovoljan. Ostaje sad žal za porazom u finalu, ali čestitam svojoj ekipi na uspjehu te još jednom Kapekašima na pobjedi.
Korčulani su pokupili sve pojedinačne nagrade.

Vratar Robert Fiorenini je najbolja 'jedinica' prvenstva, a Toni Mozara je sa 17 pogodaka najbolji strijelac te najbolji igrač.

Konačni poredak kadetskog PH 2018.
1. KPK, 2. Jug CO, 3. Jadran Split, 4. OVK POŠK, 5. Zadar 1952., 6. HAVK Mladost, 7. Primorje EB, 8. ZPK
 

Zlatni KPK, srebrni Jug CO
KPK je naslov osvojio igrajući u sastavu: Robert Fiorenini, Marijan Duhović, Ivo Milat, Toni Mozara, Roko Krkeljaš, Marko Filippi, Karlo Jurić, Viktor Antunović, Igor Krstulović, Danijel Caktaš, Domagoj Čale, Vito Favro, Jakov Bakarić, Marin Čumbelić, Davor Goleš i Jan Škokić. Trener je bio Marjan Kosović, a uz njega na klupi Emil Nikolić.

Jug Croatia osiguranje je srebro na PH osvojio u sastavu: Maro Šimunović, Dominik Dumančić, Ivan Begić, Jakov Cvjetković, Antonio Zadro, Šime Šimunović, Vlaho Pavlić, Luka Bjelopera, Dominik Lončarić, Patrik Kolak, Josip Tolja, Fran Garvan, Maroje Sršen, Jure Jarak i Ivan Majčica. Trener je bio Aljoša Lončarić, a pomoćni trener Željko Vukčević.

26. travanj 2024 16:08