StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA EUROPSKA LIGA PRVAKA, 9. KOLO

OSC - JUG CO (BUDIMPEŠTA, 20.30 SATI) Gori obojici pod nogama!

28. veljače 2018. - 07:44

Jugaši su kompletni u Budimpešti gdje ih čeka susret 9. kola skupine 'A' europske Lige prvaka protiv OSC-a. Vratio se u momčad Vincenzo Renzuto, koji je prepustio posljednje dvije utakmice. Nije ga bilo protiv Primorca iz Kotora u Gružu te Mladosti u Zagrebu u Regionalnoj ligi. Propustio je i nastupe s reprezentacijom Italije u kvalifikacijama Europa kupa. Renzuto je s tri pogotka bio prvi strijelac Juga u 8:6 porazu u Pireju od Olympiacosa te s istim učinkom prvi strijelac u 12:10 uspjehu protiv OSC-a u Gružu kada je također tri pogotka od Jugaša postigao i Hrvoje Benić. Tada, a to je bilo 13. siječnja, OSC je protiv Juga u 6. kolu vodio Atilla Petik, koji je 10 dana poslije nakon poraza kod kuće u 7. kolu od Dinama iz Moskve s 10:5 smijenjen te je na klupu sjeo Laszlo Toth.

- Igramo s jednom od najboljih momčadi svijeta – istaknuo je Toth uoči dolaska Juga u Budimpeštu. OSC je s Tothom na klupi odigrao 7:7 u Moskvi protiv Dinama. Početak utakmice u debiju novog trenera OSC-a u europskoj Ligi prvaka je bio za pet (vodstvo 5:2). Potom 4:0 domaćina, koji je vodio i sa 7:6. Dvije minute i 15 prije kraja su Mađari izjednačili na 7:7, a 16 sekundi do kraja su izborili napad s igračem više, međutim, nisu uspjeli postići pogodak i pobijediti. Trenutno OSC ima 7 bodova i šesti je u skupini sa šest bodova manje od petog Juga, koji zaostaje dva boda za posljednjom pozicijom koja vodi na završni turnir, a na kojoj je Dinamo Moskva s 15 bodova. Isti bodovni učinak, 15 bodova, ima i treća Barceloneta, dok je Brescia druga sa 16 bodova. Vodi u skupini 'A' Olympiacos s 19 bodova. Hannover je sedmi sa 6 bodova, a posljednji Partizan je bez boda.

U najavi utakmica 9. kola ističe se kako je utakmica u Italiji Brescia – Dinamo Moskva super važna utakmica u lovu na Final 8 (pobjednik će napraviti veliki korak prema Genovi i završnom turniru, a poraženog čeka težak put do kraja natjecanja u skupini) te kako je OSC-u te Hannoveru ovo zadnji vlak za ostati u utrci za plasmanom na završni turnir. Hannover je u 9. kolu domaćin Olympiacosu.

OSC je sezonu u skupini 'A' najelitnijeg natjecanja počeo s dvije pobjede. Prvu je upisao u Beogradu protiv Partizana (11:7), a drugu protiv Hannovera u Budimpešti kada je s tri pogotka u posljednje tri minute od čega je dva pogotka postigao u zadnje 52 sekunde, a zadnjeg sekundu prije kraja, stigao od 5:7 do 8:7. Potom je nanizao pet poraza. Kod kuće je gubio od Brescie, Olympiacosa i Dinama Moskve, a u gostima od Barcelonete i Juga. Nakon smjena trenera uzeo je bod u Moskvi.

Jug je prošlo kolo dobio lidera skupine u Gružu, Olympiacosa, ali mu i dalje visi mač nad glavom. Naime, u slučaju poraza od OSC-a u Budimpešti našao bi se u nevoljama jer je ove sezone u čak četiri od osam utakmica gubio bodove (tri poraza u gostima: Dinamo Moskva, Brescia i Olympiacos te remi s Barcelonetom u Gružu). OSC-u također gori pod nogama. On je u deset puta goroj situaciji od Juga uoči 9. kola te bi ga novi poraz, četvrti kod kuće, a ukupno šesti, izbacio iz utrke za Final 8.

Utakmica u Budimpešti između OSC-a i Jug CO počinje u srijedu, 28. veljače, u 20.30 sati uz izravan televizijski prijenos na Arenasport 1.

SKUPINA 'A' Bušlje i Obradović na vrhu
Olympiacos, lider skupine 'A' za kojeg igraju Andro Bušlje i Paulo Obradović, gost je u 9. kolu WASPO 98 Hannovera.

Poredak
: 1. Olympiakos 19 bodova, 2. AN Brescia 16 bodova, 3. CNA Barceloneta 15 bodova, 4. Dinamo Moskva 15 bodova, 5. Jug CO 13 bodova, 6. OSC Budimpešta 7 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 6 bodova, 8. Partizan bez boda.

Raspored 9. kola, srijeda, 28. veljače, Hannover: WASPO 98 Hannover - Olympiakos (17.30 sati), Barcelona: CNA Barceloneta - Partizan (19.15 sati), Brescia: AN Brescia - Dinamo Moskva (20.30 sati), Budimpešta: OSC - Jug CO (20.30 sati)

SKUPINA 'B' Duplo bolji PRO Recco u gostima od Sabadella
U prvoj i jedinoj utakmici 9. kola koja je odigrana u utorak, 27. veljače, PRO Recco je dobio u gostima Sabadell s 18:9.

Poredak: 1. PRO Recco (utakmica više) 24 boda, 2. ZF Eger 16 bodova, 3. Spandau 04 15 bodova, 4. Szolnok VSK 15 bodova, 5. Jadran Carine Herceg Novi 13 bodova, 6. Steaua Bukurešt 9 bodova, 7. Sabadell (utakmica više) 6 bodova, 8. AZC Alphen bez boda.

Raspored 9. kola, srijeda, 28. veljače, Szolnok: Szolnok - Jadran Carine Herceg Novi (18 sati), Berlin: Spandau 04 - Steaua Bukurešt (19.30 sati), Alphen aan den Rijn: AZC Alphen - ZF Eger (20.30 sati) 

27. travanj 2024 06:14