StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

DERBI 13. KOLA TRL Jug CO na Savi, Renzuto u Gružu

Piše i snimio: Tonči Vlašić
21. veljače 2018. - 00:02

Nakon pobjede protiv Primorca iz Kotora u Gružu u 12. kolu Triglav Regionalne lige, bilo je to 10. veljače, Vjeko Kobešćak je ostao bez pola momčadi. Hrvatska (Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Hrvoje Benić i Xavi Garcia) je prvo išla u Moskvu (Svjetska liga) a potom u Split (Europa kup) gdje se priključio jošjedan Jugaš, Maro Joković. Nije u Gružu bilo proteklih dana ni Viktora Rašovića. Srbija je prvo igrala u Oradei (Svjetska liga), a potom je i ona bila u Splitu (Europa kup). Tri dana nakon završetka kvalifikacijskih turnira Europa kupa nastavlja se natjecanje u Triglav Regionalnoj ligi.

- Stigli smo u Zagreb. Trenirali smo večaras na Savi. Ni sad nismo kompletni, kao ni proteklih desetak dana. Vincenzo Reznuto je ozlijeđen te je ostao u Dubrovniku – rekao je Jugov trener.

U srijedu, 21. veljače, na Savi se igra derbi 13. kola Triglav Regionalne lige: drugoplasirana Mladost dočekuje Juga, lidera i branitelja naslova, koji je na maksimalnom učinku. Dobio je Jug svih dvanaest utakmica u regionalnoj ligi. Ima pet bodova više od Mladosti. Uspjehom u Zagrebu Jug bi potvrdio kako je između njega te najvećih konkurenata i dalje velika razlika u kvaliteti.

Utakmica na Savi između Mladosti i Juga počinje u 18.30 sati. Derbi prenosi Arenasport.

FOTO Vicenzo Renzuto (Jug CO)

TRL Poredak
1. Jug CO 36 bodova, 2. HAVK Mladost 31 bod, 3. Jadran Carine HN 26 bodova, 4. Partizan 16 bodova, 5. Jadran Split 14 bodova, 6. Mornar BS 14 bodova, 7. Primorac Kotor 12 bodova, 8. OVK POŠK 11 bodova, 9. Budva 9 bodova, 10. Primorje EB 6 bodova.

11:8 u Gružu
U prvo ogledu za bodove u Triglav Regionalnoj ligi, koji je odigran 3. studenog 2017., Jug CO je dobio Mladost u Gružu s 11:8. Luka Lončar i Xavi Garcia su s po 3 pogotka bili prvi strijelci Juga i utakmice. 

08. svibanj 2024 19:28