StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE JUNIORE

FINAL 8 U GRUŽU Jugaši preko Splićana na Splićane

Piše i snimio: Tonči Vlašić
27. siječnja 2018. - 12:51

Mlađi juniori Jug Croatia osiguranja izborili su prijepodne plasman u polufinale završnog turnira prvenstva Hrvatske, koji se igra u Gružu. Do plasmana među četiri najbolja došli su pobjedom protiv OVK POŠK s 5:4 iako nisu postigli niti jedan pogodak u drugom poluvremenu.

Podsjetnik. Jugaši su bili drugi u skupini 'B' te su za polufinale razigravali protiv trećeplasiranog sastava skupine 'A', OVK POŠK. Splitski sastav je preokretom u prvoj četvrtini imao prednost 2:1 nakon prvih osam minuta igre. U drugoj četvrtini tri pogotka u nizu Jugaša, koji su drugi put do plus dva stigli pet sekundi prije kraja prvog poluvremena. U trećoj četvrtini nije bilo pogodaka, a u posljednjoj samo jedan, i to je OVK POŠK svoj četvrti pogodak postigao šest minuta i osam sekundi prije kraja četvrte četvrtine.

Pogotke za Jug CO protiv OVK POŠK postigli su Ivan Vukojević i Hrvoje Zvono po dva pogotka, a jedan Dorian Raguž.
Pod vodstvom Miha Bobića i Mara Balića još igrali: Ivan Jurišić, Zvonimir Perić, Nikola Ljepava, Luka Stahor, Kristijan Raguž, Roberto Radić, Ivan Špetić, Leo Cukrov, Ilar Savinović, Marin Džamarija i Mateo Miletić.

Jug CO će u polufinalu igrati protiv Mornara BS, pobjednika 'A' skupine, dok je suparnik Primorju EB, pobjedniku skupine 'B', zagrebačka Mladost, koja je u drugoj utakmici doigravanja za mjesto među četiri najbolja izborila pobjedom protiv Zadra 1952. s 11:6. Zagrepčani su bili drugi u skupini'A', a Zadrani treći u skupini 'B'.

Pobjednici skupina, Mornar BS i Primorje EB, izravno su se plasirali u polufinale, a četvrtoplasirani sastavi skupina u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta. U skupini 'A' četvrti je bio Medveščak, a u skupini 'B' KPK. Medveščaku je suparnik Zadar 1952., a Korčulani poslijepodne igraju s OVK POŠK.

Završnica
Subota, 27. siječnja, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta, 16 sati: OVK POŠK – KPK, 17.15 sati: Zadar 1952. – Medveščak, polufinala, 18.30 sati: Mornar BS – Jug CO, 19.45 sati: Primorje EB – HAVK Mladost.

Nedjelja, 28. siječnja, 9 sati: utakmica za 7. mjesto, 10.15 sati: utakmica za 5. mjesto, 11.30 sati: utakmica za 3. mjesto, 12.45 sati: finale.

26. travanj 2024 11:01