StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

JUNIORSKO PH Jugaši dobili Mornara i ostali u igri za medaljom!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
12. siječnja 2018. - 15:57

Nakon remija sa Solarisom (9:9), Jugaši su u Splitu izborili pobjedu u skupini protiv Mornara BS (9:8) te su uoči posljednjeg, 3. kola u kojem igraju sa zagrebačkom Mladosti, prvim favoritom, osigurali u najgorem slučaju razigravanje za polufinale juniorskog prvenstva Hrvatske.

Pobjednik skupine će izravno u polufinale, drugi i treći razigravaju. Jugašima pobjeda protiv Mladosti donosi prvo mjesto u skupini, s bodom su drugi bez obzira na ishod utakmice Mornar BS – Solaris, a ukoliko izgube od zagrebačkog sastava tada Solaris pobjedom protiv Mornara BS može do drugog mjesta (odlučivat će u tom slučaju pogodak razlika, Jug sad ima plus 1, a Solaris minus 10, izgubio je od Mladosti s 15:5).

Mornar BS je vodio protiv Jug CO s 1:0, 4:3, potom sa 6:4, nakon što je sastav trenera Veselina Đuha izjednačio. Još jednom je splitski sastav imao prednost (7:6). Nakon toga Jug CO je s dva pogotka preokrenuo (8:7, Karlo Krmek i Đivo Bobić). Mornar BS je izjednačio, a Jug CO pogotkom iz peterca (Kristijan Čulina) 3:17 prije kraja stigao do 9:8. Do kraja nije bilo pogodaka.

Antonio Vukojević je imao 11 obrana, Kristijan Čulina je postigao tri pogotka, Marko Žuvela i Karlo Krmek po dva, Đivo Bobić i Nikša Šimunović po jedan. Još su igrali Petar Pejić, Boris Ivaniš, Nikša Marković, Filip Kržić, Antonio Gavranić, Maroje Burđelez, Luka Ivušić i Matija Balić.  

Jugaši s Mladosti igraju večeras u 19.40 sati.

27. travanj 2024 04:13