StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA EUROPSKA LIGA PRVAKA: JUG CO - BARCELONETA (GRUŽ, SUBOTA, 9. PROSINCA U 18.30 SATI)

VJEKO KOBEŠĆAK 'Gušt je igrati ovakve utakmice protiv ovakvih majstora kakve ima Barceloneta!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
9. prosinca 2017. - 00:39

Perrone je taj koji daje ritam igre i obrane i napada. Stvarno, kad igra za tebe vjerojatno nisi ni svjestan koju brzinu donosi. Sad kad smo gledali Barcelonetu, analizirali njezinu igru, vidjeli smo koliko on 'udari' ritam cijeloj momčadi. Apsolutno da imaju dva odlična centra, zatim ulaske i drugih na poziciju centra, prije svega Munarizza, te širinu u napadu gdje opet Perrone s asistencijama vodi glavnu riječ s dva, tri odlična šutera: Munarriza, Mallaracha te Granadosa. Teško je sad govoriti o nekim flasterima na Perroneu. Mislim kako bi tu puno izgubili, tj, da to nije pravi put, ali svejedno se na njega mora obratiti najviše pažnje kad se spominje Barceloneta - rekao je Vjeko Kobešćak, trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja uoči najveće utakmice ove godine u Gružu u novoj sezoni, ogleda protiv španjolskog prvaka, Barcelonete, koja se igra u subotu, 9. prosinca, u 18.30 sati. 

Najjednostavnije je Perronea zaključati u svlačionicu te držati u njoj za vrijeme utakmice.

- Da, to bi bilo najbolje… Hahaha. Ma, gušt je igrati ovakve utakmice protiv ovakvih majstora kakve ima Barceloneta, Perronea, Vrlića, Munarizza… Apsolutno, za nas je ovo jedan veliki izazov. Imamo i mi svoje dobre strane u igri. Isto smo jako brza momčad. Očekujem dobru utakmicu te se nadam kako ćemo pobijediti.

Prošle godine u prosincu Jug CO je igrao za europski Superkup protiv Brescie, Final four Kupa Hrvatske, imao još nekoliko važnih utakmica u skupini Lige prvaka. Gađala se forma te se pogodila. Je li ove godine zadaća bila ista budući je prije deset dana bila utakmica u Hannoveru, sad Barceloneta, potom ide Final four Kupa Hrvatske, dijeli se prvi trofej, a nakon toga se ide u goste Bresciji?

- Moramo biti dobri da bi mogli očekivati dobre rezultate u svim utakmicama koje ste spomenuli, ali nije ista situacija kao prošle sezone. Prošle sezone nismo trebali graditi igru. Trebali smo samo 'gađati' svoju plivačku formu. Ove godine, tj. sezone, nova je momčad te bez obzira što smo odigrali protiv Partizana u Gružu te Hannovera u gostima odlične utakmice, nismo još uvijek došli do nekog vrhunca svoje igre. Prošle godine smo protiv Brescie, zatim na Final fouru Kupa Hrvatske, te potom na Final fouru Regionalne lige, naravno, u završnici sezone, bili na vrhuncu svoje igre, a sad se još uvijek tražimo. To je razlika. Znamo da možemo bolje od ovoga i trebali bi bolje od ovoga da bi otišli do završnog turnira europske Lige prvaka. Utakmicu protiv Barcelonete, te poslije utakmicu s Brescijom u Italiji, ne vidim kao odlučujuće jer puno je bodova u igri. Naravno, kad je riječ o Final fouru Kupa Hrvatske, tada je tu drugačija situacija. Tu je imperativ osvajanja, tj. obrane naslova i tu ne smijemo dozvoliti kiks.

Non stop, ali i svi ostali u Jugu, ističete: 'Olympiacos i Barceloneta su favoriti skupine, dva najbolja sastava ove skupine'. Felipe Perrone je odmah reagirao, kao i Josip Vrlić na te izjave. Ističu kako Jug CO ima čak šest svjetskih prvaka u svojoj momčadi.

- To je moje mišljenje. Možda, da sam u Barceloneti i da gledam Juga, možda bih rekao kako je Jug favorit. To je tako, ali u ovom trenutku je Barceloneta favorit. Mi kad se posložimo, kad budemo imali svoju igru, onda se mogu složiti s njima. Međutim, gledajući prva tri kola, sad je to tako. Olympiacos mi izgleda najuigraniji na startu sezone.

Analizirali ste sva tri nastupa Barcelonete u Ligi prvaka?

- U španjolskom prvenstvu je Barceloneta predominantna da bi se tu nešto moglo vidjeli. Ista je situacija i s nama. Mi smo kroz domaća natjecanja dosta mijenjali momčad te se štedjeli. Isto vrijedi i za Olympiacos. Dakle, jedino su mjerodavne utakmice u Ligi prvaka.

Kompletni, bez problema uoči Barcelonete?

- Da, svi spremni za veliku utakmicu - podvukao je Jugov trener.  

Skupina 'A'
POREDAK 1. Olympiacos 7 bodova, 2.-4. Jug CO, OSC i Dinamo Moskva po 6 bodova, 5. Barceloneta 4 boda, 6.-7. Brescia i WASPO 98 Hannover po 3 boda, 8. Partizan bez boda.

Osim utakmice u Gružu gdje se sastaju Jug CO i Barceloneta još se u 4. kolu skupine 'A' u subotu, 9. prosinca, sastaju: Dinamo Moskva i WASPO 98 Hannover, Olympiacos i Partizan te OSC i Brescija

26. travanj 2024 15:35