StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

VJEKO KOBEŠĆAK O SVEMU POMALO, O HANNOVERU, EUROLIGI I DOMAĆEM KUPU, PERRONEU I VRLIĆU 'Ako se ovako nastavi, ovo je najbolja vijest za klupski vaterpolo!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
30. studenog 2017. - 21:02

U utorak su putovali u Njemačku. U srijedu navečer su igrali i dobili WASPO 98 Hannover s 13:6 u 3. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka. U četvrtak su putovali natrag. U petak u Gružu počinju nastup na kvalifikacijskom turniru Kupa Hrvatske. Prvo osvrt na pobjedu protiv WASPO 98 Hannovera.

- Zadovoljan sam pobjedom i s tri boda. Svaka pobjeda, ma svaki bod na strani ove sezone je veliki kapital. Istina, puno je bodova u igri, ali pogledajte. Nakon 3. kola samo jedan od 16 klubova ima sto postotni učinak, i to je PRO Recco. Mi smo igrali protiv Hannovera, koji je napravio korak naprijed u kvaliteti u odnosu na prošlu sezonu. Ponavljam, zadovoljan sam s pobjedom i osvojena tri boda, ali na početku utakmice te u trećoj četvrtini bilo je stvari koje su mogle vratiti njemačku momčad u igru. Hannover to nije iskoristio. Međutim, mi to moramo popraviti jer nam sad dolaze veća iskušenja, Barceloneta te idemo Bresciji, a trebat će osvojiti još dosta bodova za izboriti Final Eight – rekao je Vjekoslav Kobešćak, Jugov trener.

Barceloneta je dobila doma OSC s 12:6, Olympiacos je s tri pogotka Paula Obradovića slavio sa 7:6 u Italiji protiv Brescie, a Dinamo Moskva je sa 14:10 na Banjici prošao Partizana. U drugoj skupini mirakul u Berlinu: Spandau 04 – Szolnoki 10:9. Poražen je prvak Europe. U Igalu 4:4 u ogledu Jadran Carine i Egera. PRO Recco je očekivano nadigrao Steauu s 15:6.

- Neočekivano je za sve nas da se s proširenjem s 12 na 16 klubova dogodila neizvjesnost. Ako se ovako nastavi, ovo je najbolja vijest za klupski vaterpolo. Vrlo vjerojatno je da će se do kraja natjecanja u skupini, dakle, do zadnjeg kola hvatati mjesta na Final 8. Prije su događalo da oni koji na papiru nemaju previše izgleda, olako shvate nastup. Međutim, sad svi idu svom snagom, a to je za klupski vaterpolo vrhunska stvar.

Jugaši bez treninga u četvrtak, dan nakon utakmice u Hannoveru. U petak prijepodne čeka ih nova utakmica.

- Isplivali su se nakon utakmice u Hannoveru. Da, u petak ujutro nas čeka prva utakmica na turniru Kupa Hrvatske u Gružu. Ne čeka nas teška utakmica. Prvi suparnik je Jadran iz Kostrene. Priliku će dobiti mlađi igrači, oni koji su iznijeli utakmicu u Njemačkoj će odmarati. U punom sastavu ćemo igrati protiv splitskog Jadrana i Primorja. Te dvije utakmice su nam najvažnije utakmice kvalifikacijskog turnira Kupa. Najvažnije je reći kako nemamo problema s ozljedama, kako su svi u najboljem redu.

Prva dva mjesta s turnira Kupa Hrvatske u Gružu, koji se igra do nedjelje, 3. prosinca, vode na Final four Kupa Hrvatske, koji se u Zagrebu igra 16. i 17. prosinca. Senzacija bi bila kad bi Jugaši imali većih problema osvojiti prvo mjesto. Dakle, bit će zanimljivo tko će uz njih dalje. Nakon toga, 9. prosinca, u Gružu se igra utakmica za prste polizat. Utakmica koju valja pogledati. Već sad se o njoj priča. U goste Jugašima u 4. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka stiže Barceloneta s Felipe Perroneom i Josipom Vrlićem.

- Iz puno razloga ta utakmica uistinu zaslužuje pun bazen. Nama bi to bila prijeko potrebna pomoć protiv vrlo teškog protivnika. Barceloneta je uz Olympiacos najjači sastav skupine, a poseban razlog zašto ta utakmica zaslužuje pun bazen jest doći i pozdraviti Felipea i Josipa, dvojicu igrača koja su ispisala u protekle dvije sezone povijest Juga. Ljudski i sportski oni to zaslužuju – naglasio je Kobešćak. 

TURNIR U GRUŽU Kup Hrvatske
Petak, 1. prosinca, 1. kolo, 10.30 sati: Jadran Kostrena – Jug CO, 12 sati: Primorje EB – Jadran Split, slobodan Medveščak, 2. kolo, 18.30 sati: Jadran Split – Jadran Kostrena, 20 sati: Medveščak – Primorje EB, slobodan je Jug CO, subota, 2. prosinca, 3. kolo, 10.30 sati: Jug CO – Jadran Split, 12 sati: Jadran Kostrena – Medveščak, slobodno je Primorje EB, 4. kolo, 19 sati: Medveščak – Jug CO, 20.30 sati: Primorje EB – Jadran Kostrena, slobodan Jadran Split, nedjelja, 3. prosinca, 5. kolo, 10 sati: Jadran Split – Medveščak, 11.30 sati: Jug CO – Primorje EB, slobodan je Jadran Kostrena.
 

Europska Liga prvaka, skupina 'A'
Osim utakmice u Hannoveru gdje je Jug CO s 13:6 dobio WASPO 98 Hanover još su u 3. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka igrali: Barceloneta – OSC 12:6, Partizan - Dinamo Moskva 10:14 te Brescia – Olympiacos 6:7. 

POREDAK
1. Olympiacos 7 bodova, 2.-4. Jug CO, OSC i Dinamo Moskva po 6 bodova, 5. Barceloneta 4 boda, 6.-7. Brescia i WASPO 98 Hannover po 3 boda, 8. Partizan bez boda. 

26. travanj 2024 17:00