StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA

HRVATSKI DERBI 4. KOLA Jug CO ostao (očekivano) sam na vrhu!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
4. studenog 2017. - 13:23

Ogled jedina dva sastava s maksimalnim učinkom u prva tri kola pripao je očekivano Jug Croatia osiguranju, koji je s 11:8 dobio u Gružu HAVK Mladost. Zagrepčani su poveli s 1:0, izjednačili početkom druge četvrine na 2:2, a nakon Jugove serije 4:0, više nisu uspjeli uhvatiti priključak. Jedino što im je pošlo za rukom jest da nisu dozvolili prvom favoritu lige da ostvari novu super uvjerljivu pobjedu. 

Što smo vidjeli u sudaru jedina dva sastava koja su novu sezonu u Regionalnoj ligi otvorili s tri pobjede? Jugašima škripi u obrani. S obzirom na promjene u momčadi, još se nisu posložili. Mladost može žaliti što joj je realizacija bila slaba, točnije, završni udarac. Osim što nije iskoristila sedam igrača više, promašila je i kontru jedan na jedan (Bukić).

- Počeli smo dobro utakmicu, zasluženo pobijedili, ali ima puno stvari koje treba igrati bolje. Počeli smo pripreme za novu sezonu kasnije. Trener je želio da se odmorimo nakon napornog ljeta s reprezentacijom. Plus, bilo je dosta odlazaka i dosta dolazaka, i to se osjeti. S druge strane Mladost je jača nego prošle sezone - rekao je Xavi Garcia, koji je s Lukom Lončarom podijelio naslov najboljeg strjelca Juga i utakmice. Obojica su postigla po tri pogotka. Garcia se istaknuo s parabolama, kojima je 'zaledio' Ivana Marcelića na vratima Mladosti, a zbog čega je nagrađen pljeskom s tribina. 

- Cilj nam je bio zatvoriti kontru Juga, i to smo djelomično uspjeli, ali smo primili tri lagana pogotka s igračem manje, i to u prvim sekundama igrača manje. To smo trebali zatvoriti. Dakle, primili smo puno jeftinih pogodaka, a u napadu nismo realizirali čiste prilike. Dakle, igra je kreirana, ali taj završni udarac nije bio dobar i to nas je koštalo dobrog rezultata. Pobijedila je zasluženo kvalitetnija, spremnija i iskusnija ekipa, koja je navikla na igranje teških i kvalitetnih utakmica. Ova utakmica je bila baš kvalitetna – naglasio je Zoran Bajić, trener Mladosti.

Ogled dva najtrofejnija hrvatska kluba pogledao je i Ivica Tucak, hrvatski izbornik. 

4. KOLO Jug CO – HAVK Mladost 11:8
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 200. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Robert Tiozzo (Split). Opunomoćenik: Milivoj Bebić (Split).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (9 obrane), Macan, Fatović (1), Lončar (3), Joković, Garcia (3), Ivanković, Rašović (1), Renzuto (1), Pavličević, Benić (1), Lozina, Jarak, Čulina. Trener: Vjeko Kobešćak.
HAVK MLADOST: Marcelić (8 obrana), Radu, Zović (2), Bajić, Biljaka, Bukić (1), Vlahović (1), Lazić (1), Marković, Paškvalin (2), Lipar, Bašić (1), Jukić, Samardžić. Trener: Zoran Bajić.
Igrač više: Jug CO 10/4, HAVK Mladost 9/2
Peterci: Jug CO, HAVK Mladost 1/1
Četvrtine: 2:1, 4:1, 3:4, 2:2.

Jedino Jug svih 12
4. KOLO
Petak, 3. studenog, Igalo:
Jadran Carine HN – Budva 15:3, Dubrovnik: Jug CO – HAVK Mladost 11:8, subota, 4. studenog, Split: Jadran ST – Primorac Kotor, Beograd: Partizan – OVK POŠK, Split: Mornar BS – Primorje EB.

POREDAK
1. Jug CO 12 bodova / 4 utakmice,
2. HAVK Mladost 9 bodova / 4 utakmice, 3. Jadran Carine HN 9 bodova / 4 utakmice, 4. Partizan 6 bodova / 3 utakmice, 5. OVK POŠK 6 bodova / 3 utakmice, 6. Jadran 3 boda / 3 utakmice, 7. Primorje EB 3 boda / 3 utakmice, 8. Mornar BS 3 boda / 3 utakmice, 9. Primorac Kotor bez boda / 3 utakmice, 10. Budva bez boda / 4 utakmice.

U 5. kolu, 11. studenog, Jug CO je gost Primorja EB.

26. travanj 2024 20:22