StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

TALIJANI OBJAVILI Prvi put naš reprezentativac u Jugu!?

19. kolovoza 2017. - 16:37

Talijanski mediji su objavili kako bi 24-godišnji Vincenzo Renzuto Iodice trebao biti prvi talijanski reprezentativac u povijesti koji će zaigrati za Jug CO, najbolju hrvatsku momčad, prvaka i osvajača Kupa, zatim pobjednika Regionalne lige te aktualnog doprvaka Europe!

Renzuto je dobio prliku ove godine u kapici Settebella nakon problema u kojima se našao zbog ozlijeda i bolesti standardnih igrača talijanski izbornik Alessandro Campagna. Tu priliku je Vincenzo iskoristio. Istaknuo se u Svjetskoj ligi te na Europskom prvenstvu. U Posillipu, gdje je ponikao i za kojeg je igrao od 2010., Vicenzo nije imao priliku igrati važnu ulogu u najjačem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka, a što će imati kao član Juga, koji je, piše, tražio kako zakrpati rupu nakon odlaska Felipea Perronea, točnije njegovog povratka u Barcelonetu.

Talijani ističu kako je Jugov trener Vjeko Kobešćak od ranije upoznat s kvalitetama njihovog reprezentativca, točnije, kako ga zna još dok je igrao za mlađe uzraste Italije. Vicenzo Renzuto Iodice, rođen 8. travnja 1993. godine, s juniorskom reprezentacijom Italije bio je dva puta svjetski prvak, 2012. u Perthu i 2013. u mađarskom Szombathelyju. S 'A' reprezentacijom je osvojio ovo ljeto srebro u Svjetskoj ligi, a s Posillipom ima jedan trofej - 2015. je bio pobjednik Eurokupa.

Prvi koji je došao u Juga ovog ljeta bio je centar Luka Lozina iz Barcelonete. Gruž su napustili osim Perronea još Josip Vrlić (Barceloneta), Pavo Marković (Mladost) i Paulo Obradović (Olympiacos). Toni Popadić je ustupljen španjolskom Mediterraneiju, a Jacob Merčep je otišao na školovanje u SAD.

27. travanj 2024 04:01