StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

KPK DOBIO PRIMORJE Jugaši u polufinalu protiv Korčulana

Piše PSD.
3. veljače 2017. - 22:39

KPK je izborio polufinale prvenstva Hrvatske za kadete. Prvog dana Final Six-a, koji se igra u Zadru,Korčulani su s 8:6 (3:1, 2:2, 1:2, 2:1) bili bolji od Primorja EB. U drugoj utakmici četvrtfinala zagrebačka Mladost je s 8:4 dobila Mornar BS. KPK će u polufinalu igrati protiv Jug CO, dok će suparnik Mladosti u borbi za finale biti domaćin, Zadar 1952. Jug CO i Zadar 1952. su bili slobodni prvog dana završnog turnira zahvaljujući osvajanju prvog mjesta na polufinalnim turnirima koji su sredinom siječnja odigranu u Splitu odnosno Rijeci. KPK je bio treći u polufinalnoj skupini iza Jug CO i Mladosti (bez Final Six-a je ostao splitski Jadran), dok je Primorje EB bilo drugo, a Mornar BS treći u skupini u kojoj je najbolji bio Zadar 1952., a bez plasmana ostao zagrebački Medveščak.

Momčad trenera Marjana Kosovića je utakmicu protiv Primorja EB otvorila vodstvom 3:0, imala u još dva navrata tri pogotka prednosti (5:2 i 6:3). Riječki sastav je do kraja treće četvrtine stigao na pogodak zaostatka (5:6). U prvoj minuti posljednje četvrtine KPK je pogodio za 7:5. Napad poslije Primorje EB je smanjilo zaostatak, a tih 7:6 je bio rezultat sve do 23 sekunde prije kraja utakmice kada je Franko Fabris realizirao peterac te potvrdio uspjeh korčulanskog sastava.

Franko Fabris je bio prvi strijelac KPK sa čak 6 pogodaka, dok su po jednom mrežu Primorja EB zatresli Marijan Duhović i Toni Mozara. Vratar KPK Andrija Botica je imao 10 obrana.

Polufinala se igraju u subotu, 4. veljače (Jug CO - KPK u 16.30 sati), dok u nedjelju, 5. veljače u 10 sati počinje utakmica za treće, a u 11.15 sati utakmica za prvo mjesto.

08. svibanj 2024 05:36