StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

KADETI Korčulani od 1:5 do 11:5!!!

13. siječnja 2017. - 21:21

KPK je dobio splitski Jadran s 11:5 u prvoj utakmici polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske za kadete, koji se igra u Splitu. Preostala dva sudionika splitskog turnira su Jug CO i zagrebačka Mladost, koji su svoj susret počeli u 20.10 sati. Tri prvoplasirana sastava skupine izborit će plasman na završni turnir najboljih šest, koji se igra početkom veljače. Dva su polufinalna turnira. Pobjednici će izravno u polufinale završnog turnira, dok će drugoplasirani i trećeplasirani sastavi prvog dana završnog turnira razigravati za mjesto u polufinalu.

Pamtit će se utakmica KPK – Jadran Split. Korčulani su poveli pogotkom Hrvoja Žuvele. Nakon toga pet pogodaka u nizu Jadrana, koji je 4 minute i 36 sekundi prije kraja druge četvrtine vodio s 5:1. Do kraja utakmice 10:0 za KPK, koji je do poluvremena izjednačio, poveo 20 sekundi prije kraja treće četvrtine (Toni Mozara je postigao jedini pogodak u trećoj četvrtini), a svoj niz nastavio i u posljednjoj četvrtini, koju je dobio s 5:0.

Hrvoje Žuvela je bio prvi strijelac KPK u 1. kolo s 3 pogotka, po dva su postigli Toni Mozara i Petar Tedeschi, a po jedan Marijan Duhović, Danijel Caktaš, Franko Fabris i Marin Čumbelić. Andrija Botica je imao 9 obrana. U sastavu KPK, kojeg vode Marjan Kosović i Emil Nikolić, još su Ivo Milat, Vito Sardelić, Nikola Žuvela i Jakov Bakarić.

Utakmice 2. i 3. kola igraju se u subotu, 14. siječnja. KPK i Jug CO su suparnici u 2. kolu u 10.30 sati, a u 3. kolu KPK igra protiv Mladosti (18.10 sati), a Jug CO protiv splitskog Jadrana (19.20 sati).

26. travanj 2024 04:16