StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

POČETAK GODINE, POČETAK PROBLEMA NA DESNOJ STRANI Kada će se vratiti Xavi Garcia?

12. siječnja 2017. - 10:58

Utakmicu Svjetske lige protiv Nizozemaca, pobjedu Hrvatske sa čak 18:7 u Eindhovenu, Jugov reprezentativac Xavi Garcia neće pamtiti po dobrom. Rođeni Španjolac i bivši španjolski reprezentativac, koji je debi za Hrvatsku imao na Olimpijskim igarama u Riju (Hrvatska osvojila srebro), ozlijedio se, a liječnički pregled nakon utakmice pokazao je da se radi o prijelomu šake. Potvrdio je to za Jugovu stranicu i dugogodišnji liječnik dubrovačkog kluba, prof. dr. sc. Marko Margaritoni.

- Prema meni dostupnim informacijama, a po rentgenskim snimkama koje sam dobio iz bolnice u Eindhovenu, posve je izvjesno da se radi o prijelomu šake koji će biti stabiliziran operacijski, što se planira napraviti odmah po Xavijevom povratku u Dubrovnik - rekao je prof. dr. sc. Marko Margaritoni.

- Nažalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe kako u klubu tako i u reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen. Nakon bolesti Pava Markovića ovo je već drugi igrač koji će biti van stroja na duži period i nadam se da je tu nedaćama kraj i da ćemo do kraja sezone biti zdravi i u punom sastavu - prenosi jug.hr i riječi Jugovog trenera Vjeka Kobešćaka.

Zanimljivo, početkom prošle godine Jug CO je ostao bez Mara Jokovića, koji se ozlijedio u kapici reprezentacije na Europskom prvenstvu u Beogradu, a sad će opet početak godine biti bez jednog od udarnih igrača na desnoj strani. Zatim, u svibnju 2016. u utakmici protiv Italije u Italiji u Svjetskoj ligi prijelom šake zadobio je Marko Macan. Srećom, na povratak Macana nije se dugo čekalo. Zaigrao je već za 20-ak dana na Final Sixu u Budimpešti gdje je Jug CO stigao do svog četvrtog naslova klupskog prvaka Europe. Sreća u nesreći, kad je u pitanju Garcia, ozljeda je na desnoj ruci.

Novu, 2017. godinu, Jug CO počinje u subotu, 14. siječnja kada u Gruž stiže Vojvodina (Regionalna liga).

26. travanj 2024 08:55