StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

LUKA LONČAR 'Barceloneti je utakmica protiv nas borba za ostanak'

21. prosinca 2016. - 13:11

Nakon dva nova trofeja, drugog trijumfa u europskom Superkupu prošle srijede u Gružu protiv Brescie, te dvanaestog naslova pobjednika Kupa Hrvatske proteklog vikenda u Slavonskom Brodu, Jugaši na kraju najuspješnije godine u svojoj povijesti, osvojili su svih pet trofeja u 2016., imaju utakmicu u Barceloni za bodove u skupini 'B' Eurolige. Branitelj naslova je gost CN Barcelonete, španjolskog prvaka, koji je 2014. osvojio naslov prvaka Europe. Tada je kapicu Barcelonete nosio Felipe Perrone, prošle i ove sezone udarna snaga Jug Croatia osiguranja.

Barceloneta nije jaka kao prije dvije sezone. Nekoliko udarnih igrača, koji su ostvarili veliki uspjeh, a ne samo Perrone, ne nose više kapicu najtrofejnijeg španjolskog kluba. Otišao je 2014. i Gonzalo Echenique, i to u Primorje EB, a sad je u PRO Reccu. Albert Espanol, koji je bio MVP Final Six-a Eurolige 2014., danas nosi kapicu Olympiacosa, a Balasz Sziranyi se vratio u Mađarsku. Međutim, Dani Lopez Pinedo je i dalje na vratima CN Barcelonete, tu su Marc Minguell, Alberto Munarriz, Marc Roca, Blai Mallarach, koji se vratio nakon igranja za Mladost i Olympiacios, potom braća Rašović, Strahinja i Viktor, plus najbolji slovački igrač, Martin Famera… Zadnje četiri sezone je CN Barceloneta sudionik završnog turnira: 2013. u Beogradu treća, 2014. u Barceloni prva, 2015. u Barceloni treća te ove godine u Budimpešti peta. Cilj joj je ove sezone peti put uzastopno zaigrati na završnom turniru. Novu euroligašku sezonu CN Barceloneta počela je pobjedom protiv Partizana kod kuće te (samo) bodom osvojenim u Hannoveru. Jugaši imaju bod manje od nje, ali su igrali protiv dva najjača suparnika u skupini, ZF Eger i PRO Recco, dok su Partizan i Hannover na papiru dva najslabija člana skupine 'B'.

- Čeka nas zeznuta utakmica jer ona dolazi nakon dvije bitke za trofej. Barceloneti je utakmica protiv nas borba za ostanak u igri za Final Six, a znamo što nas tamo čeka. Mali bazen, pretopla voda, dakle, uvjeti u kojima ne igraš. Bolji jesmo, ali to treba dokazati u bazenu - istaknuo je Jugov centar, reprezentativac Luka Lončar.

Vjekoslav Kobešćak, Jugov trener, na put je poveo sastav koji je osvojio Kup Hrvatske u Slavonskom Brodu. U Barceloni će odlučiti tko je prekobrojan, budući europske utakmice ne može igrati 14, već 13 igrača. Jugaši se nakon osvajanja 57. trofeja u povijesti kluba nisu vraćali u Dubrovnik. Jučer su Slavonski Brod zamijenili Zagrebom, danas će Zagreb zamijeniti Barcelonom. Sinoć su trenirali na Savi. Utakmica u Barceloni igra se u srijedu, 21. prosinca s početkom u 19.15 sati. Izravan televizijski prijenos je na Arenasport.

U 3. kolu skupine 'B' još igraju ZF Eger - PRO Recco te Hannover - Partizan. PRO Recco vodi sa svih 6 bodova, Barceloneta je druga sa 4 boda, Jug CO i ZF Eger imaju po 3 boda, peti je Hannover s 1 bodom dok je Partizan bez boda.

26. travanj 2024 17:33