StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

GRUŽ U 20.15 SATI Vjeko Kobešćak: 'U obrani igraju kako igra Srbija!'

30. studenog 2016. - 10:34

Sve do danas je bilo zagrijavanje, a tek sad kreće ono pravo. Prvi pravi ispit ove sezone je pred Jugašima, tj. tek sad kreće serija od koje boli glava. Počinje Euroliga, najelitnije europsko klupsko natjecanje, a na startu natjecanja u skupini u kojoj je zadatak izboriti jedno od prva dva tri mjesta koja vode na Final Six, aktualnog prvaka Europe čeka u njegovom Gružu ogled s mađarskim Egerom. Vrlo brzo će doći i drugi veliki ispit (10. prosinca stiže u Gruž talijanski velikan, PRO Recco), potom i treći (Brescia, igra se za trofej pobjednika europskog Superkupa 14. prosinca u Gružu) i četvrti (u 3. kolu Eurolige gosti su Barcelonete 21. prosinca).

- Težak je to ritam. Ako ne bude ozljeda i bolesti, a što je u ovo vrijeme običaj, onda se nadam kako možemo pokazati sve to što smo trenirali. Jesmo dobili svih šest utakmica ove sezone, sve u Regionalnoj ligi, ali osobno sam zadovoljan sa samo jednom utakmicom – istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug Croatia osiguranja crtajući kako igra Eger, tko je na kojoj poziciji.

- Otišli su im veterani Biros, Szivos i Zalanki, a stigli su Decker iz OSC-a, koji je bek i centar, te Gergo Kovacs iz Honveda. Imaju nekoliko odličnih stranaca, tri srpska reprezentativca, Miloša Ćuka, Branislava Mitrovića i Borisa Vapenskog te Crnogorca Uroša Čučkovića. Težak posao je pred nama. Dakle, Mitrović, vratar reprezentacije Srbije je na vratima, na centarskoj poziciji Bedo i Harai, a ako on ne bude igrao, tada se tu spušta Decker. Na beku su Čučković i Angyal, sasvim desno je Vapenski, na desnoj strani su još Hosnyansky i Lorintz, sasvim lijevo Erdelyi te Ćuk i Kovacs. Harai je igrao protiv Primorja prvu utakmicu, i samo tu utakmicu. Ćuk nije igrao od Olimpijade do Primorja u posljednjem, trećem krugu kvalifikacija za Euroligu. Sad su deklasirali FTC u domaćem prvenstvu. U obrani igraju kako igra Srbija, zona te potom izlazak u presing. Jaki su na svim pozicijama – toliko Kobešćak o Egeru, a potom kratko o svojoj momčadi. Najvažnije.

- Popadića nema već nekoliko dana na treninzima te bi umjesto njega trebao na mjesto drugog vratara Toni Jarak. Otprije nema Markovića (mononukleoza). Ostali su ok. U Budimpešti smo zaustavili centre Egera te smo pobijedili. Ako to ponovimo, tada će biti lakše zaustaviti vanjske igrače. Ćuk im je najbolji šuter – naglasio je Kobešćak.

Prva velika utakmica u Gružu ove sezone počinje u 20.15 sati uz izravan televizijski prijenos (Arenasport).

U skupini 'B' u 1. kolu još igraju Barceloneta – Partizan te PRO Recco – Hannover.

25. travanj 2024 19:25