StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROLIGA

STIŽE EGER Dabrowski: 'Znamo gdje idemo i što nas čeka!'

29. studenog 2016. - 11:41

Krenuo je Eger jutros za Zagreb autobusom, a potom će zrakoplovom za Dubrovnik. Međutim, s obzirom na vremenske neprilike, moglo bi se dogoditi da mađarski sastav na kraju parkira autobus u Dubrovniku. Eger je gost Jug CO u 1. kolu skupine 'B' Eurolige, utakmici koja se igra u srijedu, 30. studenoga s početkom u 20.15 sati u Gružu, a koju će izravno prenositi televizija Arenasport. Eger, ako stigne zrakoplovom te na vrijeme, u 20 sati večeras bi trebao trenirati u Gružu te na dan utakmice od 11 do 12 sati.

- Moji igrači znaju kamo idemo i što nas čeka – istaknuo je Norbert Dabrowski, trener Egera. Nahvalio prije puta mađarskim novinarima Juga: 'Momčad je to o kojoj treba govoriti s poštovanjem', ali je isto tako istaknuo kako je njegova momčad došla do toga da protiv svakoga, i bilo gdje, skače u vodu s izgledima da ostvari uspjeh.

- U Dobroj smo formi – rekao je Dabrowski. Jedan od njegovih udarnih igrača, Norbert Hosnyánszky, reprezentativac Mađarske, ističe Felipe Perronea. Brazilac je udarna snaga Jug CO.

- Na njega treba posebno obratiti pažnju - rekao je Hosnyánszky, olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008. i svjetski prvak iz Barcelone 2013., koji je na Europskim prvenstvima osvojio dvije srebrne i tri brončane medalje.

Kao i Jug, tako i Eger najavljuje seriju teških utakmica. Spominje kako je do jučer tek utakmica s Ferencvarosom bila ta koja je mogla dati ocjenu koliko može Eger ove sezone, a tu utakmicu je momčad Dabrowskog dobila u gostima s 13:7. Potom želje Egera uoči europske srijede u gostima kod europskog prvaka.

- Jugaši plivaju jako dobro. Ako možemo igrati šest protiv šest, onda neće biti problema. Ne smijemo im dozvoliti da se odlijepe, steknu na početku dva, tri gola razlike, jer protiv Juga tada nema povratka. Jug nije slučajno osvojio Ligu prvaka - ističu u Egeru.

26. travanj 2024 06:18