StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/REGIONALNA LIGA

MARKO MACAN UOČI PARTIZANA 'Znamo što znači krivi ulazak u utakmicu'

19. studenog 2016. - 12:20

Najtrofejniji hrvatski protiv najtrofejnijeg srpskog kluba večeras u Gružu s početkom u 19 sati. U vitrinama Juga je 56 trofeja, a aktualni europski, regionalni i hrvatski prvak priželjkuje kako će uskoro, već idući mjesec, trebat napraviti prostora za nova dva trofeja (u svom Gružu će s Bresciom igrati za europski Superkup, a tri dana poslije bi trebao biti u Slavonskom Brodu na završnom turniru Kupa Hrvatske) te 2016. upisati u povijest kao najuspješniju godinu u povijesti (osvojeno svih pet trofeja). Jug CO bi tada napravio ono što je uspjelo baš Partizanu prije pet godina, kada je u 2011. osvojio naslov i Kup Srbije, Interligu te bio prvak Europe i pobjednik europskog Superkupa. Partizan je još bogatiji trofejima. Čak 71 je u vitrinama Banjice. I on priželjkuje kako će u prosincu morati napraviti mjesta za novi (Kup Srbije).

Međutim, topi se ta prednost Partizana u odnosu na Juga. Gruž je zadnjih godina uspješniji, tri puta je u ovom stoljeću osvajao naslov prvaka Europe dok je Partizan to uspio jednom. Prethodnu sezonu nećemo ni spominjati. Partizan pored Juga u Europi i Regionalnoj ligi nije mogao ništa.

- I prošle sezone su bili slabiji pa smo opet imali tešku zadaću u Beogradu – oprezan je Marko Macan, Jugov reprezentativni branič, vlasnik olimpijskog srebra iz Rio de Janeira. Ponosan je jedan od najmlađih hrvatskih reprezentativaca što je s Jugom osvojio sva četiri trofeja prošle sezone, a s reprezentacijom stigao do svoje prve velike medalje. Nek' se zna kako se ozlijedio u završnici domaćeg prvenstva, ali je stisnuo zube, te nedugo nakon toga osvojio Europu i izborio mjesto u sastavu za Olimpijske igre.

Macan, kad je o Partizanu riječ, s obzirom kako sezone u prvoj momčadi broji na prste jedne ruke, pamti samo jedan veliki ogled, i to na Banjici, na otvorenom, 2013. u polufinalu Final foura Eurolige.

- Dobili smo ih jedan razlike, i tada smo bili favoriti, mi jači te sezone, oni slabiji. Niti jedna druga utakmica protiv njih od kad ja igram za prvu momčad nije imala toliki značaj kao ta. Sad stoji kako su opet slabiji nego prošle sezone, ali su opet iznad većine drugih u Regionalnoj ligi. Činjenica je kako stižu u Gruž sa stopostotnim učinkom. Krasi ih uvijek taj mentalitet pobjednika. Ove sezone imaju dva, tri, četiri pojedinca, koji su izgrađeni igrači. Sve ostalo škola vaterpola. S druge strane mi imamo nekoliko igrača svjetske kvalitete. Klupski vaterpolo im se takoreći raspada, sve što vrijedi odmah ode vanka, ali svake sezone izbace dva, tri nova igrača, koji su potom na širem spisku reprezentacije Srbije, koji provode pripreme s reprezentacijom te tu nauče puno, jako puno. Kao mladi se nauče preuzimati odgovornost.

Jugaši su, naravno, također dobili sve utakmice ove sezone u Regionalnoj ligi.

- Sve ove sezone u Regionalnoj ligi i oba domaća natjecanja ovisi o nama. Prošle sezone smo se opekli u Beogradu protiv Partizana, jedva smo ih tada dobili (8:6 za Jug CO). Znamo što znači krivi ulazak u utakmicu.

Vrti Macan kalendar natjecanja, gleda i vrti glavom.

- Računajući reprezentaciju, utakmicu s Francuskom, imamo 11 utakmica u 23 dana. Od toga su tri u Euroligi, i to s Egerom i PRO Reccom te utakmica s Barcelonetom u Barceloni. Plus za europski Superkup u Gružu s Bresciom. Zatim, Kup Hrvatske. Mađarski OSC je bio protekla četiri dana s nama na pripremama u Gružu. Nedostaje nam utakmica kako bi sve poboljšali, kako bi spremniji ušli u najvažnije utakmice. Iz tog razloga će biti važna i ova utakmica s Partizanom – zaključio je Macan.

SEMAFOR
Četvrtak, 17. studenoga, Igalo:
Jadran Carine HN - Budva 10:4, petak, 18. studenoga, Zagreb: Mladost - Primorje EB 10:9, subota, 19. studenoga, Split: Mornar BS - Jadran Split (18 sati), Dubrovnik: Jug CO - Partizan (Gruž/19 sati), slobodna je Vojvodina.

POREDAK
1. Jug CO
12 bodova / 4 utakmice, 2. Jadran Carine HN 10 bodova/5 utakmica, 3. Partizan 9 bodova/3 utakmice, 4. Mladost 9 bodova/4 utakmice, 5. Primorje EB 7 bodova/5 utakmica, 6. Budva 3 boda/4 utakmice, 7. Mornar BS 1 bod/3 utakmice, 8. Vojvodina 1 bod/4 utakmice, 9. Jadran Split bez boda/4 utakmice.
 

26. travanj 2024 20:37