Sport Tenis

NA TERENIMA TENIS CENTRA HOTELA ALBATROS U CAVTATU TE TENIS CENTRA DUBROVNIK U GOSPINOM POLJU

JUNIORSKI ITF DUBROVNIK CUP PUN K'O ŠIPAK Stigli natjecatelji iz 24 države svijeta!

NA TERENIMA TENIS CENTRA HOTELA ALBATROS U CAVTATU TE TENIS CENTRA DUBROVNIK U GOSPINOM POLJU
Opet su napravili korak naprijed. Nakon organizacije turnira za najmlađe, danas svjetski poznatog Dubrovnik DUB Bowl-a za uzrast do 11 i do 13 godina, na red je stigao juniorski turnir. Ekipa Tenis centra Dubrovnik i Tenis kluba Ragusa potpisuje organizaciju juniorskog ITF Dubrovnik Cupa na terenima tenis centra hotela Albatros u Cavtatu. Stigle su tenisačice i tenisači sa svih strana, a kako ih je stiglo više nego su očekivali, prvi mečevi glavnog turnira igrat će se i na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju.

Kvalifikacije su danas i sutra u Cavtatu. U ponedjeljak, 21. listopada, kreće glavni turnir. Tko su pobjednici? – odgovor ćemo dobiti u nedjelju, 27. listopada. Nastupaju predstavnici 24 države s dva kontinenta – Europe i Afrike. Koje države imaju svoje predstavnike na prvom izdanju ITF-ovog Dubrovnik Cupa, juniorskog turnira trećeg ranga? Odgovor: Bjelorusija, Austrija, Rusija, Estonija, Bugarska, Italija, Slovenija, Srbija, Švicarska, Češka, Makedonija, Rumunjska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Poljska, Slovačka, Francuska, Maroko, Nizozemska, Grčka, Turska, Španjolska te Hrvatska.

Prvi nositelj je Slovenac Filip Jeff Planinsek, 217. sa svjetske rang liste, a prva nositeljica Bjeloruskinja Aliona Falei, koja je 122. juniorka svijeta. Ukupno su tri tenisačice među 200 najboljih (Tara Wurth iz Hrvatske – 143., a 186. Austrijanka Irina Sshandshgava).

Pero Barović je direktor turnira, ITF-ov supervizor Zdenko Hecej. Mjesta u glavnom turniru je za 64 najbolja. Plus, tu su i turniri parova – po 32 para. Za trijumf u pojedinačnoj konkurenciji treba nanizati u glavnom turniru pet pobjeda, a četiri za osvojiti turnir parova.
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 20. studenog bez vode će biti Ulica za Kontralovo u vremenu od 8.30 do 13.00 ...
Tko je sutra bez vode?