Sport Tenis

NOVI USPJEH 15-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Osmi put državna prvakinja, prvi put u konkurenciji do 18 godina!

NOVI USPJEH 15-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE
Lucija Ćirić Bagarić je državna dvoranska prvakinja do 18 godina u parovima. Nekadašnja članica Dubrovnika, danas Hrvatskog teniskog kluba Zagreb, naslov je osvojila na prvenstvu u Zadru igrajući s Tarom Wurth, tenisačicom ITEAM-a.

- Ovo je Lucijin osmi naslov državna prvakinja, prvi u konkurenciji do 18 godina. Ima naslov ekipne prvakinje Hrvatske, dva puta pojedinačna prvakinja, te pet pet puta u parovima - istaknuo je njezin otac, Boris Ćirić Bagarić. 

Pojedinačno, Lucija je stigla do polufinala u kojem je poražena od prve nositeljice, Tare Wurth, i to nakon što je svega dva sata prije u četvrtfinalu dobila Katatrinu Diuć Plumtree u tri seta. Do polufinala je stigla s tri pobjede.

- Lucija je dobila pozivnicu izbornika Juraja Dusparića za nastup na državnom do 18 godina. Bila je jedna od najmlađih igračica prvenstva, najmlađa u završnici. Lucija je 15-godišnjakinja, još tri godine može igrati u ovom uzrastu. Finale parova bio je njezin treći meč danas nakon četvrtfinala i polufinala singla. U finalu su dobile prve nositeljice, Mateu Boderištanac i Marijanu Majetić, članice ITEAM-a odnosno Victorie s 2:0 u setovima. S ukupno tri pobjede osvojile su naslov u parovima - dodao je Boris Ćirić Bagarić.
Vićan prošla kvalifikacije
Još jedna Dubrovkinja, koja danas ne brani boje dubrovačkog kluba, nastupila je na prvenstvu - Mia Rae Vićan, koja je s uspjehom prošla kvalifikacije, izborila glavni turnir, poražena je u 1. kolu od Ite Habeković, članice HTK Zagreb. Vićan danas igra za Top Spin iz Zagreba. 

U kvalifikacijama su nastupile i dvije članice Tenis kluba Raguse, ali Antea Mandić i Petra Deranja nisu uspjele izboriti plasman u glavni turnir. 

Glavni sudac dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniorke je Dubrovčanin Marjan Pančevski.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente