StoryEditorOCM
TenisNOVI USPJEH 15-GODIŠNJE DUBROVAČKE TENISAČICE

LUCIJA ĆIRIĆ BAGARIĆ Osmi put državna prvakinja, prvi put u konkurenciji do 18 godina!

12. veljače 2019. - 20:02
Lucija Ćirić Bagarić je državna dvoranska prvakinja do 18 godina u parovima. Nekadašnja članica Dubrovnika, danas Hrvatskog teniskog kluba Zagreb, naslov je osvojila na prvenstvu u Zadru igrajući s Tarom Wurth, tenisačicom ITEAM-a.

- Ovo je Lucijin osmi naslov državna prvakinja, prvi u konkurenciji do 18 godina. Ima naslov ekipne prvakinje Hrvatske, dva puta pojedinačna prvakinja, te pet pet puta u parovima - istaknuo je njezin otac, Boris Ćirić Bagarić. 

Pojedinačno, Lucija je stigla do polufinala u kojem je poražena od prve nositeljice, Tare Wurth, i to nakon što je svega dva sata prije u četvrtfinalu dobila Katatrinu Diuć Plumtree u tri seta. Do polufinala je stigla s tri pobjede.

- Lucija je dobila pozivnicu izbornika Juraja Dusparića za nastup na državnom do 18 godina. Bila je jedna od najmlađih igračica prvenstva, najmlađa u završnici. Lucija je 15-godišnjakinja, još tri godine može igrati u ovom uzrastu. Finale parova bio je njezin treći meč danas nakon četvrtfinala i polufinala singla. U finalu su dobile prve nositeljice, Mateu Boderištanac i Marijanu Majetić, članice ITEAM-a odnosno Victorie s 2:0 u setovima. S ukupno tri pobjede osvojile su naslov u parovima - dodao je Boris Ćirić Bagarić.
Vićan prošla kvalifikacije
Još jedna Dubrovkinja, koja danas ne brani boje dubrovačkog kluba, nastupila je na prvenstvu - Mia Rae Vićan, koja je s uspjehom prošla kvalifikacije, izborila glavni turnir, poražena je u 1. kolu od Ite Habeković, članice HTK Zagreb. Vićan danas igra za Top Spin iz Zagreba. 

U kvalifikacijama su nastupile i dvije članice Tenis kluba Raguse, ali Antea Mandić i Petra Deranja nisu uspjele izboriti plasman u glavni turnir. 

Glavni sudac dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniorke je Dubrovčanin Marjan Pančevski.

26. travanj 2024 22:23