StoryEditorOCM
TenisSVEČANOST HRVATSKOG TENISKOG SAVEZA

POBJEDNICI DAVIS CUPA ZAPLJESKALI DUBROVKINJI Nema bolje mlađe juniorke u Hrvatskoj od Lucije Ćirić Bagarić!

21. prosinca 2018. - 15:40
Pljeskalo se osvajačima DAVIS Cupa na gala svečanosti Hrvatskog teniskog saveza, koja je održana u Zagrebu. Nakon 13 godina trofej pobjednika prestižnog natjecanja ponovno je u Hrvatskoj. Zablistao je u Muzeju za umjetnost i obrt gdje će biti izložen do studenog iduće godine kad će Hrvatska braniti naslov pobjednika. Bila je to prigoda još jednom čestitati i zapljeskati junacima iz Lillea, a svi oni su na kraju zapljeskali između ostalog i Dubrovkinji Luciji Ćirić Bagarić.

Naime, Savez je na svečanosti nagradio između ostalog i svoje najuspješnije tenisačice i tenisače u svim uzrastima, a u uzrastu do 14 godina, konkurenciji mlađih juniorki, nema bolje od Lucije Ćirić Bagarić. Bivša članica Dubrovnika, koja je preselila u Zagreb, od nedavno je članica HTK Zagreb u kojem je još jedna Dubrovkinja - Ana Konjuh (čeka se njezin povratak na teren, planiran je početkom 2019. godine), a čije boje brane i Marin Čilić, Borna Ćorić, od nedavno i Ivan Dodig, Franko Škugor...

Lucija Ćirić Bagarić je ove godine nastupila na 15-ak turnira. Počela je igrati ITF-ove turnire do 18 godina. Prvi korak je bio uspješan. Uspjela je ući na svjetsku juniorsku rang listu, a u idućoj godini joj je cilj biti među 200 najboljih, te moći igrati kvalifikacije juniorskih Grand Slam turnira u 2020. godini.

14-godišnja Dubrovkinja, koja je nizala uspjehe na državnim prvenstvima u uzrastu do 10, do 12 i do 14 godina, odavno se otisnula u svijet najboljih. Svako malo je na pripremama u Španjolskoj gdje trenira u kampu Rafaela Nadala. Početkom godine je čekaju novi ispiti. Nastavlja utrku za bodovima za svjetsku juniorsku rang listu do 18 godina. 
Najbolji su....
Najbolji senior Hrvatskog teniskog saveza je Marin Čilić, a najbolja seniorka Petra Martić. Najbolji mlađi junior je Mili Poljičak, a mlađa juniorka Lucija Ćirić Bagarić. Nagradu za najboljeg starijeg juniora pripala je Duji Ajdukoviću, dok je najbolja među starijim juniorkama Antonia Ružić.

Reprezentacija godine je Davis Cup reprezentacija, a najbolja mlada reprezentacija je muška do 14 godina (Poljičak, Prižmić, Vukadin, izbornik Igor Blažević), a Borna Gojo i Lea Bošković su mladi igrač i igračica koji su najviše napredovali u seniorskoj konkurenciji.

Željko Krajan je trener godine, dok je Ivan Ljubičić najbolji hrvatski trener na ATP ili WTA Touru.

25. travanj 2024 15:19