StoryEditorOCM
TenisMEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK': MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR

I PETI JE BIO ZA PET Jedan pobjednički pokal Dubrovnik DUB Bowl-a po prvi put ostao u Gradu!

Piše PSD.
9. srpnja 2018. - 16:35

Završen je peti Dubrovnik DUB Bowl, međunarodni teniski turnir za mlađe uzraste, koji obara sve rekorde. U pet godina, koliko se održava, okupio je više od 700 mališana sa svih strana svijeta. Stoji podatak nakon završetka ovogodišnjeg kako su na Dubrovnik DUB Bowl-u nastupila djeca iz 56 država sa svih kontinenata, a s time se ne mogu pohvaliti turniri koji se igraju petnaest, dvadeset i više godina.

Peto izdanje pamtit će se i po činjenici da je prvi put pobjednički pokal ostao u Dubrovniku. Leticia Tarocco, članica Tenis kluba Ragusa i hrvatska reprezentativka, osvojila je turnir u uzrastu do 13 godina. Dobila je u finalu sa 6:4 i 6:1 Anastasiju Alexandrovu Nikolovu iz Bugarske.

- Činjenica je da naš turnir okuplja veliki broj državnih prvaka, te svatko tko ode do kraja zaslužuje uistinu sve pohvale - rekao je Pasko Barović, direktor Dubrovnik DUB Bowl-a, kojeg je u muškoj konkurenciji do 13 godina osvojio Argentinac Nahuel Nicolas. Argentinci su prvi put u povijesti poslali svoje najbolje mlade nade na jedan europski turnir, odabrali su za to baš dubrovački turnir, i to će pamtiti po uspjehu Nicolasa, koji je u finalu dobio Cema Atlamisa iz Turske sa 6:3 i 6:3.

U konkurenciji igračica i igrača do 11 godina svoje ime na listu pobjednika Dubrovnik  DUB Bowl-a upisali su Cohen Sapir iz Izraela i Jovan Tomović iz Crne Gore.

Zbog velikog broja tenisačica i tenisača, činjenice da su se paralelno održavali turniri za uzrast do 11 i do 13 godina, ove godine se nije igralo samo na terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju, već i na tenis terenima u Uvali Lapad te u Cavtatu. Dubrovnik DUB Bowl je poznat u svijetu tenisa kao turnir za najmlađe s najviše nagrada, te s bogatim programom izvan terena. Pobjednici potpisuju jednogodišnje ugovore s poznatim proizvođačem sportske opreme (Yonex), dobili su besplatno sudjelovanje u kampu u jednoj od najpoznatijih teniskih akademija na svijetu, Justin Henin, te pozivnice za nastup na najvećim svjetskim turnirima u svom uzrastu, ali dubrovački turnir, kao i protekle četiri godine, nije nagradio samo pobjednike, već i finaliste, te polufinaliste, i to ne samo glavnog turnira, već i utješnog. Plus, isto tako i u parovima te stoji podatak kako je ove godine turnir s nagradama napustilo oko 60-ak mališana.

- Nama je najvažnije da su sva djeca uživala u turniru, a i izvan njega, te da opet svi, skupa sa svojim roditeljima i trenerima odlaze zadovoljni iz Dubrovnika sa željom da se vrate. Zatim, drago nam je da smo našoj djeci, dubrovačkoj, omogučili da kod kuće imaju priliku igrati ovako kvalitetan turnir, vidjeti gdje su u odnosu na svoje vršnjake iz drugih država - rekao je Barović

Peto izdanje turnira održalo se pod sponzorstvom prestižnog hrvatskog boutique hotela Villa Dubrovnik.

- Uz pomoć Ville Dubrovnik omogućili smo nekolicini djece, koja nisu imala mogućnost da dođu, da ipak nastupe. Svakodnevno smo organizirati dječja druženja. Išli su u kino, na kupanje, igrala tenis ispred crkve svetog Vlaha.. Zbog turnira smo imali oko 400 djece, njihovih roditelja, trenera, koji su u Dubrovniku boravili najmanje sedam dana. Međutim, većina njih je došla i prije, a neki su ostali i nakon turnira. Japanci, a njih je čak 20 ove godine, izabrali su Dubrovnik i Tenis centar Dubrovnik za svoju bazu od 1. lipnja do 1. rujna. Dakle, ostaju i dalje. Čak tri mjeseca će boraviti u Dubrovniku - istaknuo je direktor Dubrovnik DUB Bowl-a. 

T.V.

26. travanj 2024 15:49