StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

PONEDJELJAK, 10. SRPNJA, CENTRALNI TEREN, PRVI MEČ Ana Konjuh - Venus Williams

Piše PSD.
9. srpnja 2017. - 11:52

LONDON Tekst i slika: Tonči Vlašić

Svatko, tko uzme reket u ruku, poželi kako će jednog dana zaigrati na centralnom terenu najstarijeg i najuglednijeg svjetskog teniskog turnira - Wimbledona. Ani Konjuh se ta želja sad ostvarila. Organizatori trećeg Grand Slam turnira sezone objavili su raspored za ponedjeljak, 10. srpnja. Njezin meč protiv Venus Williams je prvi meč na centralnom terenu, koji počinje u 13 sati (14 sati po hrvatskom vremenu). 

Konjuh će prvi put u Wimbledonu zaigrati na centralnom terenu koji je izgrađen prije 95 godina, ali neće to biti njezin prvi nastup na centralnom terenu jednog Grand Slam turnira. Prvi put je tu čast imala u Melbourneu 2013., i to u juniorskoj konkurenciji, kada je igrala i pobijedila u finalu Australian Opena. Prošle godine je to uspjela prvi put u glavnom turniru, i to na US Openu, i to ne jednom, već dva puta (4. kolo te četvrtfinale).

Osim što je u ponedjeljak čeka meč za četvrtfinale protiv Venus Williams, 37-godišnje Amerikanke, peterostruke pobjednice Wimbledona, koja je na travi All Englaand Cluba osvojila i šest naslova u paru, Ana će igrati i za prolaz među osam najboljih u turniru ženskih parova. Taj meč je treći na terenu broj 16. Protivnice Ani i Brazilki Beatriz Haddad Maia su devete nositeljice, Hao-Ching Chan iz Tajvana i Monica Niculescu iz Rumunjske.

Ana prvi put u karijeri igra protiv Venus Williams. Protiv Hao Ching Chan će se ogledati drugi put u dva dana u Wimbledonu. Naime, Chan je u paru s Nizozemcem Jeanom Julienom Rojerom, koji je 2014. osvojio Roland Garros u miksu te 2015. Wimbledon u muškim parovima, bila suparnik Ani i Nikoli Mektiću u 2. kolu miksa. Niculescu je 19-godišnja Dubrovkinja dobila u finalu WTA Turnira u Nottinghamu prije dvije godine. Budući je Ana ostvarila podvig koji je rijedak u svijetu tenisa, izboria je osminu finala u Wimbledonu u tri turnira, meč osmine finala u miksu neće igrati kako je to bilo po rasporedu predviđeno, u ponedjeljak, 10. srpnja.

26. travanj 2024 21:19