StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U WIMBLEDONU

NOVA POBJEDA Ana u paru s Brazilkom Haddad Maia izbacila šeste nositeljice!

Piše PSD.
6. srpnja 2017. - 20:44

LONDON Tekst i slike: Tonči Vlašić

Ana Konjuh
nastavlja s pobjedama u Wimbledonu. Nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji s dvije pobjede (Sabine Lisicki i Irina Begu) izborila 3. kolo, mjesto među 32 najbolje, sad je s 21-godišnjom Brazilkom Beatriz Haddad Maia prošla u 2. kolo turnira ženskih parova.

Uspjela je to izbacivši šeste nositeljice Wimbledona, iskusne, 36-godišnju Slovenku Katarinu Srebotnik i 35-godišnju Amerikanku Abigail Spears. Ani i Beatriz, koje su prvi put zaigrale skupa, za to je trebalo dva sata i 36 minuta igre. Rezultat: 7:6 (4), 6:7 (3) i 6:4. Svaki od tri seta je trajao gotovo sat vremena: prvi 52 minute, drugi 56 minuta, a treći 51 minutu.

Ana će opet na teren već sutra, u petak, 7. srpnja, kada će igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, devete igračice svijeta i osme nositeljice Wimbledona za prolaz u 4. kolo glavnog turnira, među 16 najboljih. Ostvari li novu pobjedu, još jednom, kao što je to uspjela u sad na startu turnira ženskih parova, izbaci bolje rangiranog, ostvarit će svoj najveći uspjeh na travi All England Cluba. 

26. travanj 2024 06:45