StoryEditorOCM
TenisTENIS

PORAZ ANE U FINALU AUCKLANDA 'Davis je gotovo svaku loptu stavila gdje je htjela'

7. siječnja 2017. - 06:54

Ana Konjuh nije uspjela otići do kraja u Aucklandu, slaviti i u svom drugom finalu na WTA Touru te pospremiti u vitrine drugi WTA naslov nakon trijumfa u Nottinghamu sredinom 2015. godine. Lauren Davis je bila bolja te je Amerikanka nakon dva izgubljena finala osvojila svoj prvi WTA turnir u karijeri.

Davis je bila prva tenisačica koja je dobila Anu na WTA Touru. Bilo je to 2014. u 2. kolu Aucklanda nakon što je Ana u svom prvom meču na Touru dobila ni manje, ni više nego prvu nositeljicu turnira, Talijanku Robertu Vinci, tada 14. tenisačicu svijeta (Ana je bila 259. u tom trenutku), a sad je četiri godine starija Amerikanka prva koja je dobila Anu u finalu jednog WTA turnira. I opet je rastom mala Davis to uspjela na turniru na Novom Zelandu. Dobila je Anu nakon sat i 13 minuta igre sa 6:3 i 6:1.

Anu nije išao servis, nije istina ni Amerikanka servirala sjajno, ali je Davis bolje reternirala, pogotovo na Anin drugi servis. Pet puta je Davis oduzela servis Ani, kojoj je to uspjelo jednom. Nakon što je uzela prvi set, Davis je odmah napravila break. Imala je Ana priliku već u idućem gemu vratiti izgubljeno, ali tu priliku nije iskoristila. U petom gemu drugog seta novi break Davis. Potom nova neiskorištena break prilika Ane nakon čega je Davis u idućem sedmom gemu napravila novi break te mogla slaviti svoj prvi naslov u karijeri. U prvom setu Davis je u šestom gemu napravila break i povela sa 4:2. Ana je odmah vratila izgubljeno, ali već u idućem gemu novi break Davis.

- Nažalost, nije završilo kako sam željela. Davis je gotovo svaku loptu stavila gdje je htjela tako da nisam imala neke velike izglede za uspjeh – kratko će Ana o izgubljenom finalu.

Unatoč porazu Ana nikad bolje nije počela novu sezonu. Uspjesi ostvareni u drugoj polovici 2016. godine odveli su je prvi put u TOP 50, do najboljeg rankinga u karijeri te je u 2017., koju je počela nastupom u Aucklandu, ušla sa 47. mjesta i s novim trenerom (Goran Prpić je zauzeo mjesto Jelene Kostanić, s kojom je Ana surađivala sedam mjeseci, a koja zbog obiteljskih obveza nije mogla nastaviti suradnju). Sa četiri pobjede na Novom Zelandu spustila se do 36. mjesta. Idući nastup imat će u Melbourneu, na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone.

- Kad se sve zbroji, nije loše za početak sezone. Sretna sam kako smo počeli ovu 2017. godinu - istaknula je Ana.

26. travanj 2024 11:37