StoryEditorOCM
TenisTENIS

ANA KONJUH TRAŽI TRENERA 'Hvala Jelena, mislim da sam bolja igračica i da igram bolji tenis nego kada je počela naša suradnja'

6. studenog 2016. - 22:56

Jelena Kostanić Tošić nije više trenerica Ane Konjuh. Objavila je to najbolja dubrovačka tenisačica na svojoj službenoj stranici.

'Nije došlo do produžetka kratke i uspješne suradnje s trenericom Jelenom Kostanić Tošić. Razlog je neusklađenost mojih želja i potreba za vrhunskim profesionalnim angažmanom trenera u tenisu te obiteljskih obveza Jelene Kostanić Tošić' – napisala je Ana, a nakon što se zahvalila Jeleni na suradnji, istaknula je: 'Mislim da sam bolja igračica i da igram bolji tenis nego sedam mjeseci prije kada je počela naša suradnja'.

Ana je pod vodstvom Jelene Kostanić Tošić, bivše uspješne tenisačice, izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ostvarila najveći uspjeh u karijeri (četvrtfinale US Opena) i upisala prvu pobjedu nad TOP 10 igračicom svijeta, a na kraju je sezone uspjela stići do još jednog cilja u 2016. – izborila je plasman u TOP 50 (Ana je na 48. mjestu WTA rang liste što joj je najbolji plasman).

- Nadam se da ću s mojim timom što prije pronaći novog trenera s kojim ću krenuti u novu tenisku sezonu – dodala je u svom priopćenju Konjuh.

Podsjetnik, Jelena Kostanić Tošić, koja je karijeru zaključila 2010. godine, i to nakon jedanaest godina među profesionalcima, postala je Anina trenerica početkom travnja ove godine. Prvi put je Ana pod njenim vodstvom igrala na WTA turniru u Pragu.

Kostanić Tošić, 35-godišnja Splićanka, koja je igrala dugi niz godina za FED Cup reprezentaciju Hrvatske, u juniorskoj karijeri je osvojila Australian Open 1998. godine, a u seniorskoj konkurenciji je tri puta igrala u finalu WTA turnira, što su joj pojedinačno najveći uspjesi. U parovima je bila dosta uspješnija. Osam puta je osvojila WTA naslov i deset puta  ITF-ov turnir. Jelena je u karijeri ostvarila 328 pobjeda i 261 poraz. Dva puta je kraj godina dočekala u TOP 50, a šest puta u TOP 100.  Najbolje plasmane imala je 2004. godine: 32. mjesto pojedinačno i 30. mjesto u parovima. Za mnoge je i danas najbolja lijeva ruka u povijesti hrvatskog ženskog tenisa.

26. travanj 2024 16:03