StoryEditorOCM
TenisTENIS/ WTA TURNIR U MOSKVI

Ana zaustavljena u tie breaku trećeg seta

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
17. listopada 2016. - 14:30

Ana Konjuh nije uspjela proći kvalifikacije WTA turnira u Moskvi. U posljednjem trećem kolu poražena je nakon gotovo dva i pol sata igre od tri godine starije Amerikanke, Nicole Gibbs, 74. tenisačice svijeta. Odluka je pala u tie breaku trećeg odlučujućeg seta: Konjuh – Gibbs 5:7, 7:5, 6:7 (1).

Prvi set: Ana je napravila break u prvom gemu, a(li) isto je uspjela u drugom gemu Gibbs. U osmom gemu Ana je spasila tri break lopte, a u devetom iskoristila drugu te povela s 5:4 i potom servirala za set. Imala je u idućem, desetom gemu Ana tri set lopte. Nakon što nije iskoristila treću set loptu Amerikanka je s tri poena u nizu izjednačila na 5:5, a kako je nanizala i tri gema, dobila je prvi set sa 7:5.

Drugi set: Ana je opet napravila break u prvom gemu, ali ovaj put je povela s 2:0. U sedmom gemu je još jednom oduzela servis suparnici, i to bez izgubljenog poena. Potom je servirala za set, ali opet je Gibbs nanizala tri gema, dva puta oduzela servis Ani te izjednačila na 5:5. Tada kreće Ana – s dva gema izjednačila je na 1:1 u setovima, a s nova tri, dva breaka, povela u trećem setu s 3:0..

Treći, odlučujući set: nakon 3:0 za Anu, Gibbs je dobila četiri gema u nizu. Ana je u šestom gemu, nakon što je spasila dvije break lopte, imala prednost, ali nije uspjela povesti sa 4:2. Amerikanka je preokrenula te vodila sa 4:3. Nakon toga je svatko čuvao svoj servis te se igrao tie break, a u njemu: Gibbs je povela s 3:0, finulo je 7:1. Gibbs će igrati u glavnom turniru Kremlin kupa u Moskvi.
 

27. travanj 2024 04:14