StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

UMAG POSTIGAO 40 POGODAKA Ne ide, pa ne ide, ni bivši reprezentativni vratar nije uspio pomoći Dubrovniku 

30. studenog 2019. - 22:05
Dubrovnik je posegnuo za vratarom Goranom Čarapinom, 39-godišnjim Metkovcem, bivšim hrvatskim reprezentativcem, koji je vlasnik srebra s Europskog prvenstva u Austriji 2010. godine. Vratio ga je iz mirovine, zamolio da pomogne u borbi za ostanak u PAKET 24 Premijer ligi, ali ni to nije pomoglo sad u Umagu protiv istoimenog domaćina, koji je bio bolji sa 40:32.

Dubrovnik je tako upisao peti uzastopni poraz, ukupno osmi te je i dalje na začelju prvenstvene tablice, deseti sa samo tri boda. Sesvete su na predzadnjem mjestu sa 6 bodova, ali i utakmicom manje. Osmi Bjelovar ima 9 bodova, od četvrtog do sedmog mjesta su Varaždin, Poreč, Zamet i Umag s po 10 bodova. Vodi Gorica sa 16 bodova, na drugom i trećem mjestu su Dubrava i Spačva Vinkovci s po 12 bodova s tim da Dubrava ima utakmicu manje.  

U Umagu Čarapina je imao pet obrana, a preostala dva vratara Dubrovnika, Kristijan Raguž i Toni Barišić dvije odnosno tri obrane. Vratari Umaga su imali ukupno pet obrana više. Umag je utakmicu otvorio vodstvom 6:0, Dubrovnik je postigao prvi pogodak u 9. minuti. Na poluvremenu je domaćin imao sedam pogodaka viška (19:12). Dubrovnik je u nastavku stigao u nekoliko navrata na pet pogodaka zaostatka, ali ne i bliže. Domaćin je najveću prednost imao minutu prije kraja – vodio je s plus 10 (40:30). Svi igrači Umaga su se upisali u strijelce, a najviše ih je postigao – 8 – Gabriel Buvinić.

Prvi strijelac Dubrovnika u Umagu sa šest pogodaka bio je Marino Gabrieri, pet je postigao Hrvoje Lončerica, po četiri Leo Brnin i Nikša Bušlje, po tri Anes Avdić i Marko Kobetić, po dva Marino Knez, Maro Dabelić i Tomislav Radić, te jedan Teo Putica. Još je igrao Luka Bevanda.

Iduće kolo u Gospino polje stiže Bjelovar. Do kraja ima još ukupno osam kola. U igri je 16 bodova.
 
26. travanj 2024 09:12