StoryEditorOCM
RukometRUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

LINO ČERVAR 'OPET' U GOSPINOM POLJU Pomoćnik će mi biti trener Dubrovnika!

23. veljače 2019. - 01:50
Hrvatski rukometni savez se oglasio: Davor Dominiković prestaje biti pomoćnik izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske Lina Červara, a tu ulogu će u slijedećem ciklusu obnašati Silvijo Ivandija, trener seniora Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, lidera južne skupine Prve hrvatske lige. Ivandija je već bio u toj ulozi pomoćnika seniorske reprezentacije, i to na Svjetskom prvenstvu 2015. u Kataru kad je bio desna ruka Slavku Goluži, tadašnjem izborniku. 

Hrvatske rukometaše u idućem ciklusu čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre, a svi se nadaju potom i nastup u Tokiju na najvećem svjetskom sportskom natjecanju. Hrvatski rukometni savez, ističe se, odluku o promjeni pomoćnika izbornika donio je u dogovoru s Dominikovićem, koji je zauzet klupskim obvezama, ali i obvezama s juniorskom reprezentacijom Hrvatske, koju ovoga ljeta očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se u srpnju igra u Španjolskoj.

Zanimljivo, kad je Červar počeo slagati plan priprema za nastup na Europskom prvenstvu, koje se početkom 2018. održalo u Hrvatskoj, također je okrenuo broj telefona Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik i također je tada u svoj stožer uvrstio trenera prve momčadi dubrovačkog kluba. Na klupi RKHM Dubrovnik je tada bio Zlatko Saračević
Mornar u Gospinom polju
Rukometaši Dubrovnika, vodeći sastav južne skupine Prve hrvatske lige, dočekuju u 13. kolu Mornar iz Crikvenice, koji s klupe vodi Valter Matošević, nekadašnji uspješni hrvatski reprezentativni vratar, dvostruki olimpijski pobjednik (Atlanta 1996. i Atena 2004.), te svjetski prvak (Portugal 2003.).

RKHM Dubrovnik, koji je ostvario deset pobjeda, jedan remi i jedan poraz, ima tri boda više od prvih pratitelja, Karlovca i Ribola Kaštela. Mornar je peti sa sedam bodova manje (sedam pobjeda i pet poraza).

Utakmica RKHM Dubrovnik - Mornar igra se u subotu, 23. veljače, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 18 sati.

26. travanj 2024 21:20